Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 5 » Червоний Хрест возить продукти до селищ біля Широкиного
19:54
Червоний Хрест возить продукти до селищ біля Широкиного

 

ЛЮДИ  ВИЖИВАЮТЬ  ЗА РАХУНОК ГУМАНІТАРНОЇ  ДОПОМОГИ

 

 

Червоний Хрест возить продукти до селищ біля Широкиного, захопленого

противником

 

 

 

 

 

 

 

 

Без їжі, води та ще й під обстрілами. У селищі Бердянське по сусідству із Широкиним люди виживають в екстремальних умовах. Триматися допомагають волонтери, гуманітарні організації та військові.

 

Тут немає води, світла, не працюють магазини. Зате часто долинають звуки Обстрілів. Проте, жителі Бердянського сподіваються, що в селище не зайдуть терористи, як у сусіднє Широкине.

 

"У нас багато пенсіонерів. У нас багато жителів, які не виїжджають. В основному шістдесят таких, які живуть навіть при бомбардуванні. А двадцять, які переміщаються туди-сюди. Тихо - приїжджають, голосно - їдуть. І дітки є. От спасибі хлопцям привозять пайки", - говорить Людмила, мешканка Бердянського.

 

Люди виживають за рахунок гуманітарки. Переважно, її привозять співробітники Червоного Хреста. Іноді, правда, хтось із односельців виїжджає за продуктами - для всіх. Але харчів все одно не вистачає. Проблеми також - із питною водою.

 

"Ми привезли 58 продовольчих наборів. Це для жителів села Бердянське. Возимо ми їх щотижня, ну ще хліб і воду", - говорить Євген Чако, співробітник українського Червоного Хреста.

 

"Крупи стандартні. Скільки у вас, одна вулиця зі світлом чи дві? -Одна. - Одна, ось якраз та вулиця, де є світло, для них ми передаємо такі набори. Для інших, крім чаю ми передаємо консерви", - говорить Олександр Магдаліц, співробітник українського Червоного Хреста.

 

В селищі розташовані і позиції наших військових. У них до співробітників Червоного Хреста цього разу - особливе прохання. Відвезти до ветеринара їхнього улюбленця - пса на прізвисько Пірат.

 

"Цей постійно біля нас був. Хороший пес. - Захворів чи що? - Може тоді, коли обстріл був, може контузило його. Не знаю", - говорить Мамонт, військовослужбовець Збройних сил України.

 

А в селищі тим часом починають відлік до наступного візиту волонтерів. Вони приїдуть за тиждень, тож треба якось протриматися ще сім днів.

 

 

З відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://podrobnosti.ua/2026698-chervonij-hrest-vozit-produkti-do-selisch-blja-shirokinogo.html

 

Переглядів: 600 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024