Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 11 » Посвята пасок у Львівському військово-медичному клінічному Центрі Західного регіону
12:26
Посвята пасок у Львівському військово-медичному клінічному Центрі Західного регіону

 

ВЕЛИКОДНІ  ПОДАРУНКИ  ПОРАНЕНИМ

 

       

       Сьогодні у Військово - медичному клінічному

       центрі Західного регіону відбулася посвята

       600 пасок, закуплених Червоним Хрестом. 

       А ще 50 пасок, - надали пекарі на безкоштовній

       основі. 

        

 

 

 

 

 

 

 

Провів  посвяту у лікарняній капличці капелан Центру, о. Василь Іванків. У ній взяли участь: в.о начальника Військово-медичного клінічного Центру Західного регіону, полковник медичної служби В.В. Зайцев, старшина військової служби, головна медична сестра Центру, голова первинного осередку Червоного Хреста лікувального закладу Л.С. Шеремета, медичний персонал, червонохрестівці, одужуючі бійці та їх родичі.

 

 

 

 

Цій події передувала активна організаційна підготовча робота, в якій взяли участь багато добротворців. На відміну від попередніх акцій посвяти пасок, коли їх проводили РО ТЧХ кожна окремо, на цей раз ситуація продиктувала необхідність об'єднати свої кошти і зробити одну велику урочистість, щоб жоден поранений у зоні АТО не був забутим на цьогорічний Великдень.

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, зголосилися піти у складчину для благородної справи дві львівських РО ТЧХ – Личаківська і Шевченківська. Координацію їх співпраці здійснювала Львівська ОО ТЧХ України під керівництвом голови Валентина Мойсеєнка.  

 

 

 

 

Шевченківська РО ТЧХ (голова – Наталія Семочко) виділила на акцію 5222 грн, що дало змогу закупити 400 пасок; Личаківська РО ТЧХ (голова – Ірина Апостолюк) відповідно – 2611 грн на 200 пасок. Ще 50 пасок надав безкоштовно Львівський хлібозавод №5, який входить в об'єднання ПАТ «Концерн Хлібпром». Прийняла паски і дала лад усьому ще у Великодну П"ятницю - Леся Шеремета (на знімку), голова первинного осередку Товариства у цьому військово-медичному лікувальному закладі.

 

 

 

 

 

Урочистість у військово-медичному  Центрі минула, як одна мить. Але і цей невеликий акт милосердя викликав відлуння у душах присутніх, в тому числі і у дітей, що прийшли з родичами провідати поранених. Нині може вперше в житті ця дівчинка почула, що шлях до Воскресіння пролягає через  Голгофу. Наша держава зараз на цій горі. І щоб захистити "золоте дитинство" своїх малюків, на ній проливають тепер кров їх батьки. Та у великодному псалмі недаремно співається "...Смертію смерть подолав". Всепереможне Воскресіння для всієї України - не за горами! Перемогу у війні над ворогом нині кує увесь український народ.

 

 

 

 

Духовне очищення так само потрібне для бійців, як патрони і зброя в окопах, бо доводиться жертвувати щодня на вівтар Вітчизни те, що є найдорожчим у кожної людини, - її власне життя. Червоний Хрест, хоч і є на позиції нейтралітету у всіх збройних конфліктах, але він завжди на боці людяності і гуманізму.

 

І в горнилі війни, і в радості Перемоги!

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

  

Переглядів: 901 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024