Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 15 » В Алмати проходить акція з безоплатного донорства крові
08:24
В Алмати проходить акція з безоплатного донорства крові

 

ДОНОРСТВО  КРОВІ  У  КАЗАХСТАНІ

 

 

Починаючи з 15 до 17 квітня в Республіканському

Центрі Крові Алматинска міська філія Червоного

Півмісяця та Молодіжний блок «Ми за сильний

Казахстан» проводять акцію з безоплатного

донорства крові.

 

 

 

 

 

 

 

Проблема донорства крові та її компонентів є однією з важливих для держави і ключових для громадської охорони здоров'я. Від її рішення залежить сама можливість і якість надання медичної допомоги в мирний час і при надзвичайних ситуаціях, повідомляють організатори.

 

Безоплатне донорство отримало найбільш інтенсивний розвиток з 1957 року, коли воно було підтримане відповідними директивними документами держави, а також діяльністю центрального та регіональних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця по залученню населення до цієї акції. Однак в останні десятиліття безоплатне донорство крові переживає значний спад, що в основному пов'язано з практично припиненням пропаганди донорства в засобах масової інформації.

 

«На сьогоднішній день в Казахстані, згідно з даними Республіканського Центру крові, на 1000 чоловік населення припадає всього 17 донорів крові. За стандартами Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (ВООЗ) ця цифра повинна становити 40-60 донорів. Інакше кажучи, в країні всього 40% від потреби в донорській крові. Середній вік донора в Казахстані - 40 років. При такому розкладі, незабаром людям, які потребують донорської крові, просто нічим буде допомогти, і смертність може значно зрости», - йдеться в інформації.

 

Беручи до уваги важливість безоплатного донорства в країні, Червоний Півмісяць Казахстану з 2014 року бере участь у відродженні та формуванні культури безоплатного донорства серед населення Казахстану.

 

Основна діяльність Червоного Півмісяця по залученню безоплатних донорів крові:

- проведення заходів серед населення щодо підвищення обізнаності населення про безоплатне донорство крові;

- організація Днів донора для корпоративного сектора, навчальних закладів, державних структур і підприємств.

 

Щомісяця Червоний Півмісяць Казахстану проводить акції по залученню безоплатних добровільних донорів крові. Подібні заходи проводяться спільно з Республіканським центром крові з організацією мобільних пунктів забору крові серед організованого населення.

 

Червоний Півмісяць планує провести вже четверту і наймасштабнішу акцію з безоплатного донорства в цьому році, залучивши до неї близько 2000 чоловік. З початку року, завдяки попереднім трьом акціям, безоплатними добровільними донорами стали понад 170 людей.

 

В відповідність зі Статтею 151. Трудового Кодексу РК і Статтею 167. Кодексу РК «Про здоров'я народу і систему охорони здоров'я» в дні медичного обстеження і дачі (донації) крові та її компонентів працівник, що є донором, звільняється від роботи роботодавцем із збереженням за ним середньої заробітної плати. Відповідну довідку надають фахівці РЦК відразу ж після здачі крові.

 

 

Фото з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://radiotochka.kz/9709-v-almaty-prohodit-akciya-po-bezvozmezdnomu-donorstvu-krovi.html

 

Переглядів: 578 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024