Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 15 » У місті Дніпродзержинськ відкрито п'яте на Дніпропетровщині транзитне містечко на 480 людей
15:57
У місті Дніпродзержинськ відкрито п'яте на Дніпропетровщині транзитне містечко на 480 людей

    

 ДОПОМОГА ВИМУШЕНИМ  ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

 

 

15 квітня у місті Дніпродзержинськ

Дніпропетровської області розпочало

функціонувати транзитне містечко для

тимчасового проживання внутрішньо

переміщених осіб зі сходу України. Містечко

може розмістити 480 людей та призначене

для короткострокового проживання

внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

 

У рамках допомоги від Уряду Німеччини до міста Дніпродзержинськ надійшло 52 вантажівки із 193 модулями, з яких було змонтовано 8 будинків із 10 модулів, 4 будинки із 27 модулів, 1 будинок адміністративно-господарського призначення із 3 модулів та 1 будинок (пральня) із двох модулів.

 

Протягом усього періоду реалізації проекту Головним управлінням ДСНС у Дніпропетровській області здійснювався контроль за розміщенням та будівництвом  транзитних містечок в регіоні. Спільно з місцевими органами виконавчої влади щоденно організовувалось проведення роботи щодо підготовки будівельних майданчиків для встановлення збірних модульних будинків, забезпечення їх необхідною інфраструктурою та підведення комунікацій, контролю якості робіт та правил безпеки при виконанні будівельних робіт.

 

Наразі на майданчику повністю завершені роботи з монтування будинків, підключення їх до інженерних та енергомереж та укомплектування меблями, побутовим приладдям, холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами відповідно до запланованої чисельності людей.

 

Урочисто відкрити п’яте містечко на Дніпропетровщини завітали Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Україні Детлеф Вольтер, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, Дніпропетровського обласного товариства Червоного Хреста України, родини внутрішньо переміщених осіб та інші почесні гості.

 

«Сьогодні гарний день для демонстрації солідарності між Україною та Німеччиною. Це вже сьоме містечко, збудоване в рамках цього співробітництва протягом останніх трьох із половиною місяців. Волонтерські та благодійні організації Німеччини слідкують за долею переселенців в Україні. Наразі ми готуємо комплексний пакет для надання допомоги у відбудові інфраструктури Донбасу», - розповів Детлеф Вольтер.

 

«Цей день є дуже радісним для нашого міста і переселенців, які мають можливість комфортно та сучасно проживати в модульних будинках, обладнаних усім необхідним», - зауважив міський голова.

 

 

 

 

Модульне містечко побудоване на території п'ятого мікрорайону лівобережного масиву Дніпродзержинська. Вартість проживання в транзитному містечку для внутрішньо переміщених осіб становить 150 гривень з людини на місяць.

 

Для визначення людей, які проживатимуть у містечку, була сформована спільна комісія, яка розглядала заявки та визначала, хто проживатиме у будиночках. Першочерговими критеріями відбору слугували багатодітні родини (від трьох дітей у сім’ї) та родини, в яких проживають діти з обмеженими можливостями. Договір з людьми, які згодилися проживати у будиночках, укладатиметься на один місяць із можливістю подальшого продовження дії договору. Станом на 15 квітня в містечку вже мешкають 36 осіб, з яких 10 – діти. Наразі на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано 83 093 внутрішньо переміщені особи, 5 499 з них проживають у місті Дніпродзержинськ.

 

Прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій     

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=248093431&cat_id=244277212

 

 

Переглядів: 560 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024