Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 16 » Червоний Хрест стурбований долею перемир'я в Україні
09:32
Червоний Хрест стурбований долею перемир'я в Україні

 

ПЕРЕМИР'Я – ШЛЯХ ДО МИРУ , ЯКИЙ  ТРЕБА БЕРЕГТИ 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста

висловлює побоювання, що крихке перемир'я

в Україні може зірватися.

 

 

 

 

 

 

 

 

У МКЧХ стривожені недавньою активізацією зіткнень між силами українського уряду та проросійських сепаратистів. За словами Міжнародного Комітету Червоного Хреста, зрив перемир'я серйозно відіб'ється на гуманітарній діяльності організації в східній Україні.

 

З тих пір, як в лютому вступило в силу перемир'я, співробітники МКЧХ стали регулярно відвідувати прифронтові райони, які були поза зоною доступу з липня минулого року, в тому числі до міст в околицях Донецька.

 

Це дозволило організації забезпечити гостро необхідною допомогою багатьох людей, які ховалися від вогню в неопалюваних тісних підвалах.

 

Однак, як зазначає глава Червоного Хреста в Маріуполі Таша Рамлі (на фото), в деякі райони важко дістатися, незважаючи на перемир'я. Так, наприклад, йде мова про село Широкино, де, за її словами, бої не припинялися, хоча і не були особливо запеклими.

 

Розмовляючи з нами по телефону з Маріуполя, Рамла розповіла, що місцеві жителі перелякані і обурені недавньою ескалацією зіткнень між урядом і сепаратистами.

 

«Зрозуміло, ніхто точно не знає, що трапиться. Так що нам потрібно бути готовими на випадок повного відновлення збройних дій. Ми повинні бути готові до нових потреб, які виникнуть ... Ситуація в околицях Маріуполя напружена, і всі стурбовані, тому що ніхто не хоче відновлення відкритих активних зіткнень», - пояснює вона.

 

Тим часом МКЧХ закликає зібрати додаткові 34 млн доларів для поліпшення критичної гуманітарної ситуації в східній Україні. За даними ООН, за час конфлікту загинули не менше 6000 чоловік, і близько двох мільйонів - половина населення регіону - були змушені покинути свої будинки.

 

Червоний Хрест виділив на Україні 84,5 мільйона доларів, зробивши її одним з п'яти пріоритетних напрямків допомоги по всьому світу. За словами організації, запитані нею 34 мільйони доларів підуть на надання допомоги тим, хто позбувся житла в результаті конфлікту.

 

Також кошти будуть використані для надання базової медичної допомоги та впізнання тіл загиблих. Крім того, планується допомогти місцевому населенню з проблемою розмінування і знешкодження снарядів, що не вибухнули.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://seo-top-news.com.ua/krasnyj-krest-obespokoen-sudboj-peremirija-v-ukraine/

 

Переглядів: 530 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024