Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 21 » У ДСНС РФ не знайшлося автомашин для доставки вантажів у Хакасию
13:40
У ДСНС РФ не знайшлося автомашин для доставки вантажів у Хакасию

 

ТРАНСПОРТНИЙ  КАЗУС

 

   

   У ДСНС РФ не змогли виділити петербурзькому

   руху «Весна» автомашини для доставки

   гуманітарної допомоги постраждалим від

   пожеж у Хакасії, пояснивши це тим, що зараз всі

   машини перебувають в Донеччині.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це в понеділок, 20 квітня, повідомляє інтернет-видання «Папір».

 

 

Координатор збору гуманітарної допомоги Анатолій Богусловскій розповів «Паперу», що волонтери з петербурзького руху «Весна» зв'язалися з потерпілими від ДСНС у Хакасії і склали список необхідних речей і адрес, за якими їх потрібно буде доставити. Коли почався збір речей, допомоги з транспортуванням попросили у ДСНС.

 

 

За словами Богусловского, в ДСНС координаторам «Весни» сказали, що «швидка реакція - це добре, але узгодження зажадають певного часу». Машину в ДСНС виділити не змогли, тому що «зараз всі машини в Донбасі».

 

 

Літаки відомства літають лише з Москви, і потрібно офіційний лист з перерахуванням речей, щоб потрапити на борт. По залізниці гуманітарну допомогу відправити теж не вдалося, так як всі вагони в Росії викупили п'ять комерційних компаній.

 

 

За даними «Паперу», за тиждень волонтери зібрали близько 230 кілограмів продуктів, десять кілограмів ліків, півтори тисячі предметів одягу і стільки ж одиниць господарських товарів, а також садові інструменти і дитячу коляску.

 

 

Уряд Санкт-Петербурга, за словами волонтерів, на заклики координаторів не відгукнувся, але проблемою зацікавилися приватні компанії та бізнесмени. Зрештою, волонтери знайшли людину, готову доставити вантаж у Хакасію за вартість бензину. Одна петербурзька компанія вирішила оплатити бензин, анонімно перерахувавши понад 65 тисяч рублів.

 

 

Раніше стало відомо, що ДСНС сформувала двадцять четверту гуманітарну автоколону, в якій, серед гуманітарних вантажів, було все необхідне для забезпечення посівної кампанії. Також у складі гуманітарного вантажу були медикаменти, продукти та предмети першої необхідності.

 

 

Гуманітарна допомога постраждалим від пожеж, зібрана петербурзькими волонтерами, відправиться в Хакасію вночі 21 квітня. Координатори збору допомоги поїдуть в республіку, щоб простежити за розподілом речей. Збір гуманітарної допомоги для жителів Хакасії триває.

 

 

Природні пожежі в Хакасії почалися в неділю, 12 квітня. Вогнем були пошкоджені або повністю знищені будинки в 38 населених пунктах. Близько п'яти тисяч людей залишилися без житла.

 

 

Жертвами пожеж стали 30 осіб. Більше 900 людей звернулися за медичною допомогою. Слідчий комітет порушив п'ять кримінальних справ за фактами пожеж, загибелі людей та масового знищення будинків.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://tvrain.ru/news/u_mchs_ne_nashlos_mashin_dlja_dostavki_gruzov_v_ha-386069/

 

Переглядів: 683 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024