Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 22 » Червоний Хрест навчав рятувальників та волонтерів першій невідкладній допомозі
11:55
Червоний Хрест навчав рятувальників та волонтерів першій невідкладній допомозі

 

ПОГЛИБЛЕННЯ  ПРОФЕСІЙНИХ  ЗНАНЬ

 

 

Триває співпраця Черкаської обласної організації

Товариства Червоного Хреста України та

пожежно-рятувальних підрозділів. За останній рік

представники цих двох відомств провели низку

різноманітних освітніх навчальних

і профілактичних заходів.

 

 

 

 

 

 

Серед найбільш затребуваних, є майстер-клас з надання першої та екстреної медичної допомоги, серед тих, хто «ставав у чергу» за медичними знаннями, були і волонтери і представники громадських організацій і студенти та й самі рятувальники.

 

 Останнім, важливість вміти ефективно надати першу та екстрену домедичну допомогу пояснювати непотрібно, щоденно стикаючись із різноманітними надзвичайними ситуаціями, рятуючи в екстремальних умовах людей, вони знають, що часто згаяна хвилина може коштувати потерпілим здоров’я і навіть життя. Саме тому сьогодні в системі професійної підготовки пожежних-рятувальників медична підготовка займає все більше часу.

 

Чергове таке навчання, представники Товариства Червоного Хреста провели у 17-ій Державній пожежно-рятувальній частині Шполянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області.

 

Інформаційно-показове заняття передбачало не лише теоретичну частину, під контролем інструкторів, рятувальники на спеціальних манекенах відпрацьовували різноманітні прийоми зупинки кровотечі, проведення реанімаційних заходів, штучного дихання та непрямого масажу серця. Особлива увага приділялась аналізу життєвих показників людини, допомозі у випадках втрати свідомості, епілептичного нападу, серцево-легеневої недостатності, правилам накладання шин, транспортуванню потерпілих.

 

 

 

 

За словами медичних працівників Товариства Червоного Хреста України, такі заняття завжди є актуальними: «Кожна людина повинна вміти надавати першу медичну допомогу, адже життя потерпілого також може залежати від тих, хто в момент нещасного випадку знаходиться поруч».

 

«Вогнеборці часто потрапляють у ситуації, коли лише від їх рівня підготовки у тому числі медичної залежить порятунок людського життя. І якщо професіональні навички у багатьох рятувальників доведені до автоматизму, то питання медичної допомоги ще потребують підвищеної уваги, і методична допомога представників Червоного хреста для нас надзвичайно важлива», - зазначив начальник Шполянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Пластун.

 

 

Управління ДСНС України в Черкаській області

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://vycherpno.ck.ua/chervonij-hrest-navchav-ryatuvalnikiv-ta-volonteriv-pershij-nevidkladnij-dopomozi/

 

 

Переглядів: 639 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024