Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 22 » Червоний Хрест провів навчання з надання першої долікарської допомоги у СЗШ-29 у м. Львові
21:38
Червоний Хрест провів навчання з надання першої долікарської допомоги у СЗШ-29 у м. Львові

 

НЕ  НАШКОДЬ

 

       

 

       22 квітня Личаківська РО ТЧХ м.Львова

      провела навчання з надання першої невідкладної

      допомоги у Львівській СЗШ І-ІІІ ст.№29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У центрі м. Винники, що обіч Львова, є одна з кращих шкіл– ЗСШ №29, яку  очолює директор Оксана Василівна Демцюх, а допомагають їй: Надія Іванівна Мисько, - заступник з навчально-виробничої роботи та Ореста Ярославівна Стасів - заступник з виховної роботи. 

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у школі очолює соціальний педагог Оксана Степанівна Мартиняк

 

 

 

 

 

Це єдина школа у 16-тисячному містечку, у якій є два спортивні зали, гімнастичний зал, стадіон, тренажерний зал, басейни, і яка є центром фізкультурно-оздоровчої роботи для дітей та молоді мікрорайону.

 

 

 

 

Вихованці школи – неодноразові учасники і переможці міжнародних змагань з різних видів спорту, відомі особистості у спортивній сфері. Ярослав Грисьо - голова федерації футболу у Львівській області; Мирон Маркевич - головний тренер «Металіста» м. Харків; Юрій Мажаровський, Юрій Грисьо, Андрій Грисьо - арбітри ФІФА, Олександра Кузьмінська - багаторазовий переможець і призер чемпіонатів Європи з легкої атлетики серед молоді, учасник Всесвітніх юнацьких ігор у Москві.

 

20 березня 2015 року  в спортзалі школи для учнів 9-11 класів було проведено інформаційний майстер – клас з надання першої долікарської допомоги із залученням фахових медичних працівників, військових волонтерів та спеціалістів “Медицина катастроф”.

 

Щоб навчити учнів діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 17 квітня у  школі пройшов  День цивільного захисту.

 

 

 

 

Були проведені відкриті уроки на тему :”Найпростіші засоби захисту органів дихання”, “Надання само-та взаємодопомоги при кровотечах, опіках, обмороженнях, переломах”, ”Сильнодіючі отруйні речовини”.

 

 

 

 

 

Також відбулася вікторина з ЦО та огляд формувань ЦО школи. Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

 

А сьогодні, 22 квітня, у школі відбулося навчання з надання першої долікарської допомоги під керівництвом працівників Личаківської РО ТЧХ м. Львова: патронажних медичних сестер Марії Савчук та Анни Андріяненко.

 

 

 

 

Вони розпочали заняття із відомого вислову Гіппократа «Не нашкодь». Медичні сестри наголосили, що людина, котра надає першу допомогу, повинна вміти:

  • оцінити стан потерпілого і визначити, якої допомоги насамперед той потребує;
  • забезпечити вільну прохідність верхніх дихальних шляхів, виконати штучне дихання "із рота в рот" або "із рота в ніс" та зовнішній масаж серця і оцінити їх ефективність;
  • зупинити кровотечу накладанням джгута, тугої пов' язки або пальцевим притискуванням судин;
  • накласти пов' язку при пошкодженні (пораненні, опіку, відмороженні, забитті);
  • іммобілізувати пошкоджену частину тіла при переломі кісток важкому забитті, термічному ураженні;
  • надати допомогу при тепловому і сонячному ударах, утепленні, отруєнні, блюванні, втраті свідомості;
  • використати підручні засоби при перенесенні, вантаженні і транспортуванні потерпілого;
  • визначити необхідність вивезення потерпілого машиною швидкої допомоги чи попутним транспортом; користуватися аптечкою швидкої допомоги.

 

 

 

 

На манекенах і на охочих школярах медичні сестри більшість з цих прийомів продемонстрували наочно.

 

 

 

 

У навчанні взяли участь шість класів старшокласників – всього 150 осіб. Галина Павлівна Літепло, - викладач з вивчення першої домедичної допомоги у школі, - залишилася задоволена тренінгом.

 

 

 

 

«Незабаром канікули, - сказала заступник директора з виховної роботи Ореста Ярославівна Стасів, - і багато з учнів помандрують скоро у ліс, вирушать з туристами у гори, виїдуть на відпочинок на море, і ця наука може їм знадобитися».

 

 

 

 

Між собою учні гомоніли також. Вони, по всьому було видно,  задоволені підготовкою, отриманою на тренінгу Червоного Хреста з правил поведінки у екстремальній ситуації, що особливо необхідно зараз, у такий непростий час для нашої Вітчизни.

 

 

 

 

 

Фото – автора та із сайту СЗШ-29

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1087 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024