Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 25 » МВС: відкрито 21 кримінальне провадження щодо діяльності волонтерів-шахраїв
12:52
МВС: відкрито 21 кримінальне провадження щодо діяльності волонтерів-шахраїв

 

ШАХРАЙСТВО  НА  МИЛОСЕРДІ

 

     

 

       У провадженні органів внутрішніх справ перебуває

       21 кримінальне провадження за фактами збирання

       коштів волонтерами на ніби-то потреби воїнів

       АТО чи їх сімей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це на запит УНН повідомили в Департаменті комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

 

 

"Відповідно до оперативної інформації в м. Києві та на залізницях установлено, що у провадженні органів внутрішніх справ перебувало 21 (за ст.ст. 190, 191 КК України) кримінальне провадження за фактами збирання грошових коштів волонтерами на ніби-то потреби воїнів АТО чи їх сімей. Зокрема, такі факти зареєстровані в м. Києві - 6, в Херсонській - 4, Волинській, Запорізькій, та Миколаївській - по 2, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Одеській та Полтавській - по одному", - повідомили в Департаменті комунікації МВС України.

 

 

Як додали в Департаменті, одне з проваджень вже направлено до суду з обвинувальним актом, у трьох - особам повідомлено про підозру, в 9-ти досудове розслідування триває і 8 кримінальних проваджень закрито на підставі п.1,2 ч.І ст. 284 КПК України.

 

 

В той же час, за інформацією слідчого управління ГУМВС України в м. Києві упродовж 2014-2015 років до органів внутрішніх справ міста зареєстровано 61 заяву та повідомлення громадян про факти шахрайських дій осіб та організацій.

 

 

"За цими зверненнями відомості внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування (в Голосіївському та Дарницькому, Шевченківському районах - по 1 кримінальному провадженню, Дніпровському -2 за 46 зверненнями громадян, та лінійному управлінні в метрополітені - 1 за 12 зверненнями громадян)", - повідомили в Департаменті.

 

 

При цьому, в МВС надали назви так званих "благодійних фондів", які займались шахрайським збором коштів.

 

 

 

 

"Як правило, невстановлені особи, які діяли від імені волонтерів, вказували, що вони є представниками благодійних фондів або організацій таких як: "Дитячі долоні"; "Сильні люди"; "Знедолені діти"; "У ритмі серця"; "Дев'ять життів"; "Людський промінь світла"; "Союз матерів"; "Опора Віра Любов" тощо та від імені цих організацій чи фондів здійснювали збір пожертв або представлялись учасниками АТО та просили кошти на лікування за кордоном", - повідомили в Департаменті комунікації.

 

 

Відповідно до законодавства України дії осіб, що представляються волонтерами та займаються збиранням грошових коштів на ніби-то потреби воїнів АТО чи їх сімей, можуть кваліфікуватися за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За вчинення цього злочину передбачено кримінальну відповідальність від штрафу до позбавлення волі на строк до 12 років, повідомили в МВС.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1460114-mvs-vidkrito-21-kriminalne-provadzhennya-schodo-diyalnosti-volonteriv-shakhrayiv

 

 

 

Переглядів: 665 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024