Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 26 » 26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської трагедії.
10:11
26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської трагедії.

 

ЛАБОРАТОРІЯ  НА  КОЛЕСАХ

 

     

     Днями перший заступник голови Волинської

     ОДА  Сергій Кудрявцев зустрівся  з місією

     експертів Європейського зонального

     представництва Міжнародної Федерації

     Товариств Червоного Хреста і Червоного

     Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрямки співпраці, шляхи підвищення взаємодії та обміну досвідом у рамках дії Міжнародної Чорнобильської програми гуманітарної допомоги і реабілітації та створення пересувної діагностичної лабораторії Червоного Хреста у Волинській області.

 

Про це повідомив відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

 

Сергій Кудрявцев зазначив, що на теренах волинського краю обласна влада завжди активно співпрацює з громадськими та волонтерськими організаціями, в тому числі й з представництвом Червоного Хреста.

 

Відтак Сергій Альбертович наголосив, що на Волині з 2010-го року розпочато реалізацію Міжнародної Чорнобильської програми гуманітарної допомоги і реабілітації, аби допомогти місцевому населенню, що постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримати необхідну психологічну і медичну підтримку.

 

На сьогодні в області пройшло обстеження понад 42 тисячі осіб, внаслідок чого доводиться констатувати,що ситуація досить невтішна, оскільки у кожного 6-го жителя виявили онкологічні захворювання. Тому подальша діяльність в регіоні Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста є вкрай необхідною.

 

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, згідно договору між Волинською обласною клінічною лікарнею та Волинською обласною організацією Товариства Червоного Хреста в області почала працювати пересувна діагностична лабораторія.

 

Бригада виїжджає в узгоджені з територіальними закладами охорони здоров’я віддалені села радіаційно-забрудненої зони трьох районів. Робота бригади проводиться з понеділка до п’ятниці при тісній взаємодії з регіональними комітетами Червоного Хреста.

 

Складається вона з вузькопрофільних спеціалістів: ендокринолога, лікаря ультразвукової діагностики, терапевта, окуліста, невропатолога, гінеколога, хірурга, які ретельно обстежують постраждалих, аби своєчасно виявити ракові захворювання.

 

За його словами, дуже важливо, аби пересувні діагностичні лабораторії діяли й надалі, адже в радіаційно-забруднених населених пунктах в переважній більшості проживає  соціально незахищене населення і люди просто не мають можливості пройти огляд в районах.

 

Варто зазначити, що порівнюючи із середньо обласним показником на забруднених територіях рівень захворюваності більший, але смертність менша. А все тому, що люди мають можливість своєчасно пройти обстеження і виявити захворювання на ранній стадії.

 

У свою чергу представники Червоного Хреста запевнили, що й надалі продовжуватимуть роботу на Волині, перейматимуть позитивний досвід, як необхідно діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

 

Наша довідка:

 

Мета візиту Місії - вивчити позитивний досвід виконання Чорнобильської міжнародної програми гуманітарної допомоги і реабілітації.

Волинь - не єдиний регіон, що інспектують експерти з-за кордону. Окрім Волинської, вони відвідають Рівненську та Житомирську області, Київ, а також Білорусь. Усе задля того, аби вирішити: чи варто продовжувати фінансування Чорнобильської програми.

Лише після ретельного вивчення, відповідні рекомендації експерти нададуть Міжнародній Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

(Детальніше про підсумки візиту див. - http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1561).

 

 

Фото – www.bug.org.ua

Джерело:

http://bug.org.ua/news/na-volyni-pratsyuje-laboratoriya-na-kolesah-32090/

 

Переглядів: 535 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024