Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 27 » Під знаком Червоного Хреста
07:22
Під знаком Червоного Хреста

 

З  ДУМОЮ ПРО 100–РІЧЧЯ  ТЧХ УКРАЇНИ

 

 

 

    Незвичайна науково-практична конференція відбулася

    в Одесі. Присвячена вона була діяльності Ізмаїльської

    районної організації Товариства Червоного Хреста

   України «у контексті історії міжнародного руху».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чому місцем її проведення стала не столиця українського Придунав’я, а обласний центр? Та тому, що саме у стінах Одеського Національного університету імені Мечникова (який відзначає, до речі, своє 150-річчя) дослідження руху Червоного Хреста набуло оригінальної наукової форми, коли вітчизняні матеріали не тільки вивчалися й систематизувалися, але й викладалися іноземними мовами (що є показником відкритості всьому світові).

 

Тому на титульному аркуші програми заходу було згадано не тільки ювілей університету, але й 97-ма річниця Товариства Червоного Хреста України і 55-та – факультету романо-германської філології ОНУ імені Мечникова. А самі секційні засідання проходили не тільки в університетському корпусі на Дворянській, але й приміщенні «Альянс-Франсез».

 

Одним із почесних гостей на відкритті конференції був заступник голови Одеської облради Петро Хлицов.

 

– І Одеський Національний університет імені Мечникова, і українське Товариство Червоного Хреста – цілком самостійні величини зі своєю історією, наробітками й міжнародними контактами. Але об’єднання їхніх зусиль – це вже новий якісний рівень, – відзначив Петро Володимирович. – Адже все в цьому світі взаємозалежне, усі ми впливаємо один на одного. Найцікавіші відкриття все частіше робляться на межі наук. Найефективніших результатів домагаються не просто поодинокі генії, а справжні лідери, здатні згуртувати й повести за собою команду. Тому ще раз хочу привітати з ювілеєм чудовий ВНЗ, подякувати нашим «червонохрестівцям» за їхню величезну працю (зокрема й допомогу переселенцям) і побажати всім учасникам нашого заходу плідної співпраці!

 

Якщо говорити про сьогоднішній день Одеського обласного Червоного Хреста, про який розповіла його голова Тамара Барнич, то діапазон його діяльності надзвичайно широкий.

 

Понад півстоліття працює патронажна медична служба, що допомагає самотнім і старим громадянам. Проводяться курси для населення з подання першої долікарської допомоги. Тільки торік близько 9 тисячам вимушених переселенців зі сходу країни було подано гуманітарну допомогу на суму понад 2,5 млн гривень. Проводиться низка інших заходів найширшої тематики – від профілактики ВІЛ, туберкульозу та інших інфекційних захворювань до опрацювання навичок цивільної оборони.

 

Що стосується Ізмаїльської районної організації ТЧХ України, то серйозні історичні дослідження (із залученням органів влади, медиків, музейних працівників і краєзнавців) провадяться останні 12 років. Їх можна розглядати як серйозний внесок у підготовку до святкування століття Товариства Червоного Хреста України, яке ми будемо відзначати 2018 року.

Автор - Наталя Бондаренко

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://izvestiya.odessa.ua/uk/2015/04/26/pid-znakom-chervonogo-hresta

 

Переглядів: 702 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 03.05.2024, 16:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024