Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Лікарні Дніпропетровщини взяли вже понад 5000 поранених в АТО
13:31
Лікарні Дніпропетровщини взяли вже понад 5000 поранених в АТО

 

ПОРАНЕНІ  ПОВОЛІ  ОДУЖУЮТЬ

 

 

З початку проведення АТО лікарні

Дніпропетровської області прийняли

вже понад 5 тисяч поранених.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для їх транспортування задіяні 5 бригад обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф, 86 бригад з Дніпропетровської та 32 бригади Павлоградської станцій швидкої меддопомоги.

 

Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я ДніпрОГА.

 

Зокрема, з Дніпропетровського аеропорту в лікарні області автомобілями "швидкої" доставили майже 3,3 тисячі поранених, а з прикордонних сіл, міст і блокпостів Донецької області було транспортовано понад 1,7 тисячі осіб, у тому числі і мирних жителів.

 

Так, бригади швидкої допомоги Дніпропетровської області виїжджали до Маріуполя, Артемівськ, Червоноармійська, Краматорська, Курахове, Селидове, Добропілля та ін.

 

"Координувати роботу служби екстреної медичної допомоги допомагає керівництво Дніпропетровського військового госпіталю. Нам повідомляють про очікувану кількість поранених, після чого на місце виїжджає необхідна кількість автомобілів. Що стосується зв'язку з Донецькою областю, то там нам допомагають працівники обласного центру екстреної медицини", - сказав директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

 

На Дніпропетровщині медичну допомогу постраждалим в АТО забезпечують 15 лікувальних закладів. Сьогодні там прооперовано понад 2,1 тисячі осіб. На лікування постраждалих з обласного бюджету було витрачено 21,8 мільйони гривень. 4,3 мільйона гривень Дніпропетровська область отримала з резервного фонду Державного бюджету для придбання лікарських засобів та витратних матеріалів пораненим військовослужбовцям.

 

Також регіон отримав гуманітарну допомогу на суму 10,7 мільйона гривень від організації Товариства Червоного Хреста України, уряду Грузії, ВООЗ, Фонду народонаселення ООН в Україні, Дитячого Фонду ООН та інших. Це лікарські засоби, перев'язувальний матеріал, протиправцева сироватка, засоби індивідуального захисту тощо.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.5692.com.ua/news/811371

 

Переглядів: 575 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024