Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 29 » В Україні можливі радіаційні дощі і вітри через пожежу біля ЧАЕС – еколог
11:10
В Україні можливі радіаційні дощі і вітри через пожежу біля ЧАЕС – еколог

 

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! 

 

               

               Еколог радить українцям у першотравневі свята менше бувати

               на вулиці та не потрапляти під дощ

 

 

 

 

 

 

В Україні можуть пройти радіаційні дощі та вітри через пожежу на території “Чорнобильської пущі”. Таку думку висловив у коментарі УНН еколог Володимир Борейко (на знімку).

 

 

“Якби пожежу не зупинили в 5 км від сховища старої техніки, що залишилася з 1986 року, то взагалі це був би жах. Але те, що згоріло, може призвести до радіаційних дощів, радіаційних вітрів. Як відомо, радіація не суцільно залягала в „Пущі Чорнобильській“, а такими собі плямами. Якщо там згоріло десь 600-700 га, то сто відсотків, що на цих радіаційних плямах була пожежа. Так що можна чекати, по-перше, радіаційних дощів. А по-друге, радіаційних вітрів”, - сказав експерт.

 

На уточнення кореспондента, яким чином населенню уберегтися від цих радіаційних вітрів та дощів, В. Борейко відповів: “Так само, як і у 1986 році. Довго не перебувати на відкритому повітрі, особливо це стосується дітей. Не загоряти голяка на першотравневі свята. І потім, коли будуть іти дощі, не виходити на дощ. Потім все, так би мовити, “зійде”. А поки воно розноситься - це небезпечно”.

 

Нагадаємо, вчора на території “Чорнобильської пущі” сталася пожежа. Повідомлення про пожежу надійшло 28 квітня близько 12:54. На місці події був розгорнутий штаб пожежогасіння.

 

 

За останньою інформацією ДСНС, ситуація у зоні відчуження значно покращилася і на 100% контрольована. Наразі пожежа локалізована.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1461180-v-ukrayini-mozhut-buti-radiatsiyni-doschi-i-vitri-cherez-pozhezhu-bilya-chaes-ekolog

 

 

Переглядів: 585 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024