Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова в учнів Винниківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ст.
21:16
Личаківська РО ТЧХ м. Львова в учнів Винниківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ст.

 

ЦЕ  ПОВИНЕН  ЗНАТИ  КОЖЕН

 

 

Сьогодні, 29 квітня, Личаківська РО ТЧХ м. Львова

провела навчання з першої домедичної допомоги у

Винниківській загальноосвітній санаторній школі-

інтернат І-ІІІ ст.

 

 

 

 

 

 

 

 

12 жовтня 2012 року Винниківська санаторна школа-інтернат відсвяткувала своє 50-річчя. У школі навчається понад 300 учнів.

 

 

 

 

У цій школі-інтернат учні поєднують навчання з реабілітацією від перенесених хвороб. Тому вона на окраїні містечка Винник, де ні міський шум, ні загазованість не можуть зашкодити дітям проводити оздоровчі процедури до повного одужання.

 

 

 

Про це дбає педагогічний колектив, який очолюють директор школи - Лілія Євгеніївна Свистович та її заступник - Наталія Володимирівна Мозіль, .

 

 

 

У школі-інтернаті створено необхідні умови для навчання та лікування учнів. Лікувально-відновлювальна робота ведеться в напрямку лікування основного захворювання, реабілітації та загального оздоровлення.У школі функціонують кабінети: фізіотерапії, стоматології, оглядова кімната. Медичний пункт оснащений обладнанням для проведення   фізіотерапевтивних   процедур (УВЧ, тубус-кварц тощо).

 

 

 

 

Двічі на рік учні проходять терапію кисневими пінками та коктейлями. Лікарі-педіатри, (в тому числі лікар-фтизіатр) щомісячно проводять огляд кожного учня.

 

 

 

 

Медперсонал постійно ознайомлюється з новими методиками лікування (більше уваги – натуральним методикам). Консультивна методична допомога з питань організації лікувально-профілактичної та реабілітаційної роботи здійснюється лікувальними закладами м.м. Львова та Винник.

 

 

 

 

Школа співрацює з Київськими інститутами екології людини та епідеміології щодо лікування та реабілітації дітей з малими і неактивними (фаза згасання) формами туберкульозу.

 

 

 

 

Тож до навчання-тренінгу Червоного Хреста з першої невідкладної допомоги і педагоги, і учні школи-інтернату поставилися з усією відповідальністю. Провели його голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк та патронажна медична сестра Марія Савчук по типовій 4-х годинній програмі Червоного Хреста .

 

 

 

 

Вони розповіли дітям про різні методи порятунку життя потерпілого у екстремальних умовах. І показали на прикладі, як треба робити перев'язки різного типу ран, допомагати при опіках і обмороженнях, транспортувати з місця пригоди до карети «швидкої допомоги».

 

 

 

 

На навчанні, в яких взяли участь понад 60 учнів з п"ятих-сьомих класів, були присутні вихователі Мирослава Володимирівна Чинило та Оксана Дмитрівна Коцюба. Про все це на уроках розповідала учням вчитель біології Галина Юріївна Йосифів. 

 

 

 

 

Тепер все те, про що чули на уроках,  була змога побачити на практиці.

 

 

 

 

А декому з учнів вдалося спробувати себе самого у ролі рятівника постраждалої людини, яку заміняв манекен. 

 

 

 

 

Прощаючись, червонохрестівці залишили спеціальну брошуру про правила надання першої долікарської допомоги.

 

 

 

 

Про нову зустріч домовились з керівництвом школи - інтернату у вересні, але у ширшому складі. Таку можливість, повідомила заступник директора Наталія Володимирівна Мозіль, забезпечать колективу друзі з Польської Республіки. Вони пообіцяли подарувати два манекени для проведення тренінгів з надання першої невідкладної допомоги.  .

 

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич та із сайту Винниківської санаторної школи-інтернат

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1225 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024