Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 30 » В Україні почали ряд нових проектів на підтримку переселенців і відновлення Донеччини
15:35
В Україні почали ряд нових проектів на підтримку переселенців і відновлення Донеччини

 

КОШТИ  ДЛЯ  ВІДБУДОВИ

 

       

 

       В Україні почали ряд нових проектів на підтримку

       переселенців і відновлення Донеччини, опираючись

       на допомогу світового співтовариства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уряд Японії, Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), ЮНІСЕФ, МФКК і Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні в тісній співпраці з урядом України починають ряд нових проектів, спрямованих на розширення програм допомоги переселенцям та соціально-економічного відновлення регіонів, постраждалих в результаті конфлікту на сході України, інформує прес-служба ЮНІСЕФ.

 

 

Як зазначається, ООН буде підтримувати уряд України у відновленні нормального життя населення регіону та створення нових економічних можливостей шляхом забезпечення соціального та економічного відновлення регіону.

 

 

Так, проекти, які втілюються ООН за підтримки уряду Японії на території України - проект ПРООН "Швидке реагування на соціальні та економічні потреби внутрішньо переміщених осіб в Україні" (із загальним бюджетом 6,3 млн доларів США).

 

 

За повідомленням організації, цей проект буде реалізовуватися спільно з Мінсоцполітики і спрямований на підвищення рівня життя переселенців шляхом створення робочих місць і розвитку підприємництва, а також розширення доступу до соціальних послуг, розвитку інституційної спроможності уряду в реагуванні на проблеми переселенців, а також сприяння примиренню та соціальної згуртованості.

 

Крім того, за підтримки уряду Японії реалізується проект ПРООН "Економічний і соціальний відновлення Донбасу" (із загальним бюджетом 5 млн доларів США) спільно з Мінрегіон.

 

 

"(Проект - ред.) має на меті підвищення рівня життя місцевого населення Донецької та Луганської областей шляхом створення робочих місць і розвитку підприємництва", - сказано в повідомленні.

 

 

Серед таких програм за підтримки японського уряду - проект ЮНІСЕФ спільно з Міносвіти та місцевими адміністраціями (загальна сума проекту 3,7 млн ​​дол. США) по роботі над поліпшенням доступу дітей, які зазнали негативного впливу в результаті конфлікту на сході України, до якісної освіти.

 

 

"Буде відремонтовано тридцять п'ять шкіл у Донецькій і Луганській областях, що надасть доступ до освіти для 10 000 дітей. Крім того, 30 000 дітей отримають шкільне приладдя, а 50 шкіл із зони конфлікту отримають необхідне обладнання та меблі", - сказано в повідомленні.

 

 

Також очікується, що МОМ співпрацюватиме з місцевими органами влади, громадами та організаціями у восьми відібраних громадах на Донбасі (загальна сума проекту 1,4 млн. Дол. США) з метою визначення об'єктів соціальної інфраструктури, наприклад освітніх і медичних установ, дляперебудови і оновлення.

 

 

"Суспільство, для яких актуальні нестача коштів на муніципальному рівні, низький рівень доходів, повернення великої кількості людей до місць свого проживання і значні руйнування об'єктів інфраструктури, надаватиметься пріоритет, і вони зможуть отримати до 40 000 дол. США на інфраструктурне оновлення", - додали в організації.

 

 

МФЧХ з фінансуванням в обсязі 200 000 доларів США спільно з Товариством Червоного Хреста України розширює програму надання психологічної підтримки жінкам, дітям та сім'ям, постраждалим в результаті конфлікту.

 

 

"Проект реалізується в Полтавській, Сумській, Херсонській, Київській областях та місті Київ, де надання допомоги можливо за підтримки регіональних відділень ТЧХУ та задіяння існуючих зв'язків з регіональними управліннями соціального захисту населення", - йдеться в повідомленні.

 

 

Відзначається, що програми реалізуються в рамках зобов'язань прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе з надання допомоги Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://lugradar.net/2015/04/73978

 

Переглядів: 602 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024