Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Непал в страху перед новою катастрофою
21:28
Непал в страху перед новою катастрофою

 

 ЛИХО ТЯГНЕ ЛИХО

 

 

 

У Непалі після землетрусу відчувається

брак всього, в першу чергу - чистої води.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кілька днів по тому після великого землетрусу в Непалі почалися сутички серед населення через воду. За оцінкою ЮНІСЕФ, проблема питної води залишається найбільш гострою. У місті Бхактапурі, розташованому недалеко від столиці Непалу - Катманду, доступ до неї мають лише 20 відсотків жителів. Крім того, терміново потрібні туалети.

 

"Забруднена вода і страхітливі гігієнічні умови можуть призвести до швидкого поширення хвороб", - заявив Крістіан Шнайдер (Christian Schneider), керівник німецького відділення Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. В організації попереджають: без збільшення допомоги в постраждалому регіоні може початися "катастрофа після катастрофи".

 

При цьому міністр інформації та комунікацій Непалу Мінендра Ріджал відзначив складнощі в координації надання допомоги. "Катастрофа настільки масштабна і безпрецедентна, що ми не в силах виправдати очікування людей", - зізнався він в інтерв'ю місцевому телеканалу Kantipur.

 

Порятунок з-під завалів

 

Єдиний міжнародний аеропорт країни в Катманду виявився непристосованим для великої кількості літаків. Через це деяким з них, включаючи рятувальні, довелося тривалий час чекати дозволу на посадку. Крім того, багато рятувальників виявилися "замкненими" у столиці, так як через завали на вулицях вони не змогли дістатися до більш віддалених районів навколо епіцентру землетрусу. За даними ООН, в Непалі працюють 54 бригади рятувальників з 22 країн.

 

Іноді з постраждалого району надходять і хороші новини: так, в Катманду рятувальники дістали з-під завалів підлітка, що вижив. В основному ж витягуються тіла загиблих: за останніми даними, в Непалі їх уже близько 5500, не менше 10 тисяч людей отримали поранення. До цього додаються близько ста загиблих в сусідніх країнах - Індії та Китаї. На довершення всього підтискає час: у травні в цьому регіоні починається період мусонів, і через рясні дощі робота рятувальників буде ускладнена.

 

Іноземці серед жертв і зниклих безвісти

 

Серед загиблих і постраждалих виявилося й чимало іноземців. Кількість німців в Непалі, які не виходять на зв'язок, вимірюється "двозначним числом", повідомляє МЗС ФРН. Загибель одного громадянина Німеччини вже підтверджена: ним виявився професор з Геттінгена, котрий перебував у Гімалаях на екскурсії з групою студентів. Це підтвердив університет, де працював учений, а також його родина. Серед зниклих без вісті числяться і дві молоді жінки з Нижньої Саксонії.

 

Російські інформагентства передають, що двоє співробітників російський дипмісії в Пакистані проводили відпустку в непальських горах, і після землетрусу від них не надходило жодної інформації. Повідомляється також, що в середу, 29 квітня, з Непалу в Москву були доставлені 128 осіб, у тому числі 11 дітей. Серед врятованих є громадяни Росії, Казахстану, Білорусі, України, Таджикистану та інших країн. Також встановлено місцезнаходження ще 40 росіян в Непалі, які тривалий час не виходили на зв'язок.

 

Доля 40 громадян України, котрі перебували під час катастрофи в Непалі, залишається невідомою. Всього ж в країні в цей момент було 196 українців, передає "Інтерфакс-Україна". Близько 85 з них виявили готовність евакуюватися негайно.

 

Нерівномірний розподіл допомоги

 

 Але навіть та допомога, яка доступна, розподіляється нерівномірно. "Факти говорять про те, що в першу чергу обслуговуються туристи, а багато інших постраждалих відсувається убік, - заявив Райнер Брокхаус (Rainer Brockhaus), президент гуманітарної організації Entwicklung Hilft. - Вертольоти літають у тих напрямках, за як пілотам платять".

 

В результаті землетрусу зруйновано більше 70 тисяч будинків, ще близько 530 тисяч пошкоджені. Благодійній організації ООН потрібно близько 380 мільйонів євро на надання подальшої екстреної допомоги. Ці та інші кошти протягом трьох найближчих місяців будуть використані для підтримки півмільйона жителів Непалу, які залишилися в результаті катаклізму без даху над головою.

 

Допомога Європи

 

Після довгих зволікань Берлін відправив у Катманду літак з 60 тоннами вантажу на борту, що включає в себе намети, ковдри, гігієнічні пакети і різні технічні установки. Предмети загальною вартістю 670 тисяч євро готові до подальшого транспортування, повідомив Німецький Червоний Хрест. Виліт літака був затриманий через відсутність дозволу на проліт над Індією - місцевий повітряний простір було попросту перевантажено.

 

Єврокомісія ще в минулі вихідні виділила три мільйони євро як невідкладної допомоги. На додаток до цього держави-члени ЄС зібрали не менше 25 мільйонів євро, повідомили в Брюсселі. Під керівництвом ЄС з початку катастрофи по даний час 15 країн Євросоюзу, а також Норвегія, надали Непалу матеріальну допомогу і сформували рятувальні загони.

 

 

Фото - АР

Джерело:

http://korrespondent.net/world/3510143-nepal-v-strakhe-pered-novoi-katastrofoi

 

 

 

 

Переглядів: 487 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024