Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 2 » Лікарі в Непалі скаржаться на катастрофічну нестачу медикаментів та обладнання (Відео)
09:07
Лікарі в Непалі скаржаться на катастрофічну нестачу медикаментів та обладнання (Відео)

 

НАСЛІДКИ  ЗЕМЛЕТРУСУ

 

 

 

Лікарі в Непалі скаржаться на катастрофічну

нестачу медикаметнів та обладнання. З-під

уламків продовжують діставати тіла загиблих,

пошуково-рятувальна операція триває.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Медики у Катманду сплять усього по кілька годин на добу, лікарні столиці переповнені постраждалими від руйнівного землетрусу, що стався майже тиждень тому. Їм катастрофічно бракує медикаментів.

 

"У палатах уже немає місця для людей, нам терміново потрібне обладнання, ліки, інструменти для операцій, халати, рукавиці, і найголовніше – це антибіотики, щоб боротися із бактеріями, що множаться серед хворих", говорить місцевий лікар Булан Тхапа.

 

Організація Об'єднаних Націй оголосила про надання Непалу комплексної допомоги – це не лише ліки та їжа. Від ООН у найбільш уражені міста та села Непалу прибули рятувальники та лікарі. Міжнародний Комітет Червоного Хреста також надіслав у країну медикаменти та персонал, щоб попередити розвиток епідемії.

 

"Довкілля тут забруднене після землетрусу, усюди уламки та бруд. У людей немає чистої води, тому існує велика загроза епідемії. Місцева влада роздає ліки населенню, але люди не знають як правильно їх вживати", - повідомляє учасник програми Червоного Хреста у Непалі.

 

Водночас далеко не всі у віддалених селищах, чи навіть у столиці отримали бодай якусь підтримку від місцевої влади. Урядовці виправдовуються, мовляв гуманітарну допомогу розподіляють рівномірно, але швидко доставити вантаж заважають пошкоджені дороги та сезон дощів. У Катманду щодня виникають стихійні протести, уцілілі звинувачують владу країні у бездіяльності.

 

"Країни по усьому світові допомагають нам, але ми досі не отримали жодної допомоги, уряд не дав нам ані їжі, ані наметів, ані ліків. Уже шостий день уцілілі і поранені змушені жити просто неба", - говорять місцеві мешканці.

 

Загалом, за оцінкою ООН, від землетрусу постраждали близько 8 мільйонів людей – серед них мільйон дітей. В організації підрахували, що лише на харчі на найближчі три місяці Непалу потрібно понад 115 млн доларів. 

 


 

 

Фото – www.5.ua/svit/

Джерело:

http://www.5.ua/svit/Likari-v-Nepali-skarzhatsia-na-katastrofichnu-nestachu-medykametniv-ta-obladnannia-78951.html#

 

Переглядів: 525 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024