Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 8 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова в учнів Львівської СЗШ-47 напередодні професійного свята червонохрестівців
23:42
Личаківська РО ТЧХ м. Львова в учнів Львівської СЗШ-47 напередодні професійного свята червонохрестівців

 

 

ПРО ІСТОРІЮ ТОВАРИСТВА - ШКОЛЯРАМ  

 

   

   Сьогодні, 7 травня, відбулася зустріч працівників

   Личаківської РО ТЧХ м. Львова з учнями

   Львівської СЗШ-47, присвячена Всесвітньому

   Дню Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей навчальний заклад знаходиться майже за півтора кілометра від центра містечка Винники, що неподалік Львова. Навчається в ньому понад 400 учнів.

 

 

 

 

Так склалося, що у школі немає ні спортивного, ні актового залів, тому зустріч червонохрестівці провели у класі з математики. Навчання тут проводять у дві зміни. Розпочато роботи з розширення будівлі школи і педагоги мають надію, що найближчим часом перейдуть у нові приміщення.

 

 

 

 

Директор школи – Петро Володимирович Стефанишин, педагог з великим стажем, голова первинного осередку Товариства – заступник директора з виховної роботи Галина Володимирівна Шульга. 

 

 

 

 

Активіст первинного осередку Червоного Хреста, педагог-організатор Наталія Євгенівна Шалата сьогодні разом із старшокласниками взяла участь у цій зустрічі. У класі заледве помістилися учні 9-10 класів. Всього – 70 осіб. Кожному хотілося почути історію заснування Товариства і взяти участь у тренінгу з надання першої домедичної допомоги.

 

 

 

 

Цей предмет з надання першої долікарської допомоги впродовж учбового року їм читала вчителька хімії Ірина Володимирівна Задорожна. Тепер випала нагода закріпити свої знання практичним заняттям на манекені, який принесли у клас голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк та патронажна медична сестра Товариства Анна Андріяненко.

 

 

 

 

Була відпрацьована типова програма: бинтування кінцівок, зупинка кровотечі, легенево-сердечна реанімація при зупинці серця, транспортування пораненого та інші правила долікарської допомоги, передбачені 4-х годинною програмою Товариства Червоного Хреста України.

 

Час пролетів непомітно. Прощаючись, один з учнів поцікавився, чи Іван Франко був членом Товариства Червоного Хреста, як вчився на філософському факультеті Львівського університету?

 

«Ні, швидше всього не був, - відповіла Ірина Федорівна, - тому що у 1875 р. він, як круглий сирота, отримував матеріальну підтримку  від знаного видавця і громадського діяча Омеляна Патрицького. Але це не так важливо. Головне, що з Анрі Дюнаном, засновником Червоного Хреста, його єднав світогляд. Обидва були послідовниками філософії позитивізму, розробленої мислителями того часу Огюстом Конте і Гербертом Спенсером. Це видно по їх ділах: першого - у царині милосердя на полі бою, другого - у його літературних творах і громадській діяльності».

 

 

 

 

Питання не було випадковим. До Івана Франка тут ставляться, як до покровителя. Його погруддя вже багато років щодня кожен учень бачить при вході в школу.

 

 

 

На конкурсі малюнків учні вибирають теми патріотизму і милосердя. На сході України йде війна. В цих умовах Червоний Хрест відзначає своє цьогорічне свято. І це дуже непросто – бути по обидва боки фронту, і зберегти свій авторитет, як неупередженої нейтральної міжнародної організації, що стоїть на варті дотримання Женевських конвенцій, людяності і гуманізму, без яких годі собі уявити життя у ХХІ столітті.

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 894 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024