Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 10 » Сьогодні в Україні відзначають День матері
13:31
Сьогодні в Україні відзначають День матері

 

ПРАЗНИК  МАТЕРІ  

 

 

У Києві присвячені Дню матері заходи пройдуть

в Ботанічному саду імені Гришка. На свято запрошено

першу леді Марину Порошенко

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 10 травня, в Україні святкують День матері. Святкові заходи пройдуть сьогодні з 12:00 до 16:00 в Ботанічному саду імені Гришка в Києві.

 

Під час заходу також запланована висадка саджанців японської сакури і кущів піонів представниками влади та волонтерами. На свято запрошені перша леді Марина Порошенко і керівництво міста, народні депутати та депутати Київської міської ради, представники громадських та неурядових організацій, передає УНІАН.

 

Зі святом всіх матерів вже привітав президент Петро Порошенко. На своїй сторінці в соціальній мережі він опублікував патріотичну листівку з матір'ю і дитиною.

 

Це міжнародний свято вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914. Після Першої світової війни його почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.

 

Заснувати День матері запропонувала відома американська пацифістка Джулія Уорд Хоув у 1872 році. "День матері", за версією Уорд, - день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Разом з тим концепція Уорд не знайшла широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах.

 

У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам'ять про свою матір. Вона написала листи до державних установ, законодавчих органів і видатним людам з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. У 1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері офіційним святом. У 1914 році президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів.

 

Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни. Крім того, понад 30 країн відзначають таке свято в інші дні.

 

Наша довідка:

Сьогодні, 10 травня, у Львові від площі біля собору св. Юра ВГО «Союз Українок» розпочне святкову ходу національного одягу. Акція приурочена міжнародному Дню матері.

 

Учасники заходу пройдуть вулицями міста, а вже згодом  відбудеться урочиста ювілейна академія у Львівському національному академічному українському  драматичному театрі ім. Марії Заньковецької.

 

За подією стежитиме репортер ZIK-Стрім Соломія Коштура. Пряма трансляція на ZIK.UA

 

Фото – facebook.com/petroporoshenko

Джерело:

http://news.liga.net/news/society/5749591-segodnya_v_ukraine_otmechayut_den_materi.htm

 

.

Переглядів: 568 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024