Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 11 » Ветеранів із с. Кочубіївки, що в Уманському районі на Черкащині, привітали з 70-ю річницею Перемоги
15:58
Ветеранів із с. Кочубіївки, що в Уманському районі на Черкащині, привітали з 70-ю річницею Перемоги

 

УРОЧИСТОСТІ  У  КОЧУБІЇВЦІ

 

 

 

Напередодні Дня пам’яті та примирення голова

райдержадміністрації Віталій Олійник, голова

районної ради Олександр Дячук та голова

міськрайонної організації Товариства Червоного

Хреста Валентина Чорна привітали ветеранів

із села Кочубіївка з 70-річчям Великої Перемоги.

 

 

 

 

 

 

 

На знак пошани Петру Івановичу та Івану Кононовичу вручили ювілейні медалі «70 - річчя Перемоги», квіти та подарунки.

 

 

 

 

Петро Іванович Давиденко (на знімку - зліва) та Іван Кононович Олексієнко (на знімку - справа) пройшли палаючими дорогами війни і повернулися додому. Груди ветеранів прикрашають бойові, ювілейні ордени та медалі і нагадують про ті буремні роки війни.

 

 

 

 

 

Віталій Олійник зачитав ветеранам хвилюючі рядки святкової листівки, які не залишили байдужими присутніх, а також спільно з головою райради Олександром Дячуком вручив ветеранам ювілейну медаль «70 річчя Перемоги» та подякував за Перемогу.

 

 

 

 

«Бажаю Вам міцного здоров’я, довгих років життя, достатку і тепла в оселях. Хай небо над вашими головами буде завжди мирним і сонячним. Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною вашу юність», ‒ подякував Віталій Олійник.

 

 

 

 

Крім того, голова міськрайонної організації Червоного Хреста Валентина Чорна разом з юними червонохрестівцями місцевої школи вручили ветеранам квіти, а також волонтери прикріпили ветеранам червоні маки, як символ пам’яті про тих хто загинув.

 

 

 

 

Всі гості вітали ветеранів з наступаючим 70-річчям Дня Перемоги, бажали добра,міцного здоров’я на довгі літа, мирного неба над головою, щастя та злагоди, подякували за стійкість і мужність, за те, що пройшовши крізь спалахи вогняних років, зуміли зберегти чистоту душі та помислів.

 

 

 

 

Під час зустрічі директор ФГ АФ «Базис» Володимир Осадчий, директор школи Алла Кисіль, сільський голова Галина Дольова тепло вітали односельчан-ветеранів та запросили їх на святкову зустріч в День Перемоги.

 

 

 

 

Нині ж усім ветеранам однаково болить і та війна, що вже 70 років як закінчилася, і нинішні, на сході держави , в якій відстоюють Україну їхні діти й онуки.

 

 

 

Довідково:

 

Олексієнко Іван Кононович народився 28 червня 1923 року. Воював на Першому Українському фронті 52 армії 373 Миргородської Червонопрапорної ордена Суворова і Кутузова дивізії, 1235 стрілецького ордена Богдана Хмельницького полку, перша батарея протитанкової зброї, командуючим якої був маршал Конєв. Перемогу зустрів під Берліном.

 

Давиденко Петро Іванович народився 27 серпня 1926 року. Був призваний в армію 15 травня 1944 року. Воював на Третьому Українському фронті Сотої Гвардійської Свірської дивізії стрілком-автоматчиком 301 стрілецького полку. Перемогу зустрів у Австрії

 

 

 

Фото – Уманської МРО ТЧХ України

Джерело:

http://umanrda.gov.ua/2015/05/08/veteranv-z-kochubyivki-privtali-z-70-yu-rchniceyu-peremogi.html

 

Переглядів: 851 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024