Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 12 » Як можна зробити комп'ютер швидшим
06:34
Як можна зробити комп'ютер швидшим

 

НА  ЗАМІТКУ  АМАТОРАМ 

 

       

       Минає кілька місяців або років із часу

       встановлення операційної системи, аж

       раптом ви помічаєте, що ваш комп’ютер

       почав працювати і завантажуватись значно

       повільніше, ніж раніше.

 

 

 

 

 

 

Причин цьому може бути кілька, але зазвичай усунути їх можна відносно просто, до того ж безкоштовно, пише Велика епоха.

 

Що ж потрібно для того, щоб почистити комп’ютер?

 

У мережі розповсюджуються платні програми, які допоможуть вам зробити таке «генеральне прибирання». Однак спішити замовляти їх не варто — того самого ефекту можна досягти і за допомогою безкоштовних додатків, деякі з яких вбудовані у Windows (якщо ви користуєтесь цією операційною системою).

 

Що цікаво, тимчасові файли та куки не гальмують роботу комп’ютера, як вважають деякі. Історія переглядів та записи у реєстрі ОС - так само, проте, звичайно, краще їх час від часу видаляти.

 

• Якщо на диску зібралося багато фрагментованих файлів, то це дійсно може загальмувати роботу системи. Для того, щоб провести дефрагментацію, слід зайти в розділ «Мій комп’ютер», вибрати один з дисків, натиснувши праву кнопку миші на ньому, вибрати «Властивості», і в розділі «Сервіс» натиснути на команду «Виконати дефрагментацію диска». Проте в останніх версіях Windows це виконується автоматично.

 

• Запустити очищення диска. Для цього слід відкрити меню «Пуск», в строчці пошуку набрати «Очищення диска» (Disk Cleanup/Очищення диска) і запустити його. Можна також зробити таке очищення автоматичним. Для цього в тому самому рядку пошуку потрібно набрати «Планування завдань», зайти в нього, і потім в меню «Дія» натиснути «Створити задачу». У вікні, що відкрилося, називаємо таку задачу «Очищення диска», а у вкладці «Дії» натискаємо «Створити» — «Запуск програми» — вибираємо зі списку «Очищення диска». У вкладці «Тріггери» вибираємо, як часто чи коли ми хочемо, щоб проводилось очищення диска.

 

• Очистити історію браузера. В Google Chrome це можна зробити у «Налаштуваннях» — вкладка «Історія» — «Почистити історію». У Firefox — у «Налаштуваннях» — «Приватність» — почистити історію або куки. В Opera — «Налаштування» — «Конфіденційність і безпека» — очистити історію переглядів.

 

• Скористатись програмою для чищення CCleaner - вона безкоштовна і, як показує практика, ефективна.

 

• Слід також видалити програми, якими ви більше не користуєтесь, - серед них можуть бути неактуальні плагіни для браузера та деякі непотрібні програми, які запускаються автоматично із запуском ОС. Але потрібно розбиратись в них - якщо видаляти навмання, то можна усунути важливі програми, що забезпечують стабільну роботу системи.

 

• Перевірити комп’ютер за допомогою антивірусної програми.

 

• І, наостанок, якщо Windows постійно повідомляє про якусь системну проблему, потрібно знайти інформацію про неї і про те, як її виправити, в інтернеті.

 

Сподіваємось, ці нескладні поради стануть вам у пригоді.

 

Фото: Paul Lamere/flickr.com

Джерело:
http://expres.ua/news/2015/05/12/135445-zrobyty-kompyuter-shvydshym

 

Переглядів: 587 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 10:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024