Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 15 » Червоний Хрест має бути долучений до пошуку зниклих безвісті в зоні бойових дій на Сході України
08:58
Червоний Хрест має бути долучений до пошуку зниклих безвісті в зоні бойових дій на Сході України

 

ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТІ – НЕ БУДЕ!  

 

           

 

Ірина Геращенко: Червоний Хрест має бути

долучений до пошуку та ідентифікації зниклих

безвісті в зоні бойових дій на Сході України.

Повідомили в прес-службі Президента України.

 

 

 

 

 

 

 

Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донеччині, народний депутат Ірина Геращенко, яка представляє Україну в робочій групі гуманітарних питань в рамках Тристоронньої контактної групи, зустрілася з Головою Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Аланом Ешліманном. Під час зустрічі сторони обговорили активізацію роботи в гуманітарних питаннях.

 

Ірина Геращенко висловила позицію України, що саме організація МКЧХ має бути долучена до питання пошуку та ідентифікації зниклих безвісти в конфлікті на Донбасі. Вона нагадала, що на сьогодні в списках зниклих безвісти є щонайменше 1460 чоловік і дуже важливо встановити їх долю.

 

Також вона ще раз підкреслила зацікавленість української сторони в тому, щоб МКЧХ був долучений до гуманітарних місій, які українська влада готова формувати і передавати на тимчасово окуповані території для підтримки нужденних, в соціальні та медичні установи.

 

"Ми хочемо, щоб ці вантажі справедливо і адресно роздавалися і тому виступаємо за залучення до цієї гуманітарної місії саме МКЧХ". Також вона поінформувала, що наступна зустріч гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи відбудеться у Мінську вже наступного тижня, дата зараз узгоджується. Головними питаннями порядку денного, що їх обговорять представники України, РФ та ОБСЄ, буде обмін полоненими та гуманітарні вантажі.

 

В свою чергу, Голова Делегації МКЧХ в Україні заявив про готовність організації сприяти в допомозі тим, хто потерпає від конфлікту і підкреслив аполітичний та незалежний статус своєї організації.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://galinfo.com.ua/news/193839.html

 

Переглядів: 606 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024