Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 16 » Школярі допомагали рятувальникам гасити пожежу
14:06
Школярі допомагали рятувальникам гасити пожежу

 

ДАВАТИ  РАДУ  НЕСПОДІВАНКАМ

 

 

    День цивільного захисту за участі учбових команд із

    Мартинівського, Степанецького та Малоржавецького

    навчальних закладів провели на базі Бобрицького

    навчально-виховного комплексу Канівської районної

    ради 15 травня.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стихійні лиха, катастрофи, епідемії, пожежі, аварії, озброєний напад, війна... Як не розгубитися, як впевнено діяти в умовах виникнення надзвичайних ситуацій?

 

Та навіть дорослі часто не можуть впевнено протистояти таким викликам. Розуміючи, що шлях у доросле життя починається з дитинства, рятувальники не втомлюються навчати правилам безпеки дитячу аудиторію.

 

 

 

 

Щоб діти вміли діяти зібрано та рішуче, в навчальних закладах останнім часом проводяться спеціальні заходи, один з них День цивільного захисту, набув особливого поширення та популярності. Черговий такий захід за участі учбових команд із Мартинівського, Степанецького та Малоржавецького навчальних закладів відбувся на базі Бобрицького навчально-виховного комплексу Канівської районної ради 15 травня.

 

За традицією усі урочистості розпочинаються з підняття Державного Прапору та виконання Державного Гімну України. Сьогодні право підняти Державний Прапор України було надано капітанам команд. Розпочався захід із привітального слова директора Бобрицького навчально-виховного комплексу Місьонги Віктора Володимировича, а також показових номерів від учнів.

 

Як і будь яке навчання, захід складався з двох частин – теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини рятувальники на прикладах останніх надзвичайних подій ознайомили присутніх із основними небезпеками. Основними правилами безпеки. Згодом, вже учасники команд під пильними контролем з боку фахівців в конкурсі "Юні рятувальники" демонстрували свої знання та вміння з пожежної безпеки.

 

 

 

 

Традиційно активними учасниками такого заходу стали фахівці Канівської районної організації Товариства Червоного Хреста, які провели Майстер-клас з виготовлення ватно-марлевих пов'язок та продемонстрували як правильно зупиняти кровотечу за допомогою джгута.

 

 

 

 

 

Медичні працівники за допомогою волонтерів показали особливості надання першої домедичної допомоги потерпілим при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру. Після показових майстер-класів аналогічні завдання виконували вже команди .

 

Надзвичайне захоплення викликав і практичний етап по ліквідації пожежі, під час якого пожежним-рятувальником міг відчути себе кожен школяр.

 

За словами начальника відділу освіти Канівської районної державної адміністрації Ольги Черкавської – "День приніс купу вражень та емоцій, а ще – багато нової цікавої та корисної інформації для учнів. Такі заходи не лише, навчають їх відповідальності за свої дії, вони вчать дисципліні, допомагають швидко організовуватися".

 

 

 

 

Погоджуючись із Ольгою Миколаївною, начальник Канівського районного відділу Управління ДСНС України Богдан Диченко додає:– "Школярі відпрацювали й закріпили знання та навички, які отримують під час шкільної програми. Сподіваюсь що набуті сьогодні додаткові знання їм не знадобляться, а у разі потреби допоможуть уникнути тяжких наслідків, допоможуть врятувати не одне життя."

 

На завершення навчально-практичного заходу козаки Канівщини традиційно приготували смачну кашу та пригостили нею всіх бажаючих. Після смачного обіду всі бажаючі могли покататися верхи.

 

Аналогічні заходи проходять у всіх районах області. Так, цього дня, рятувальники Смілянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області завітали на урок до учнів загальноосвітньої школи №3 села Балаклея Смілянського району.

 

Під час уроку вогнеборці розповіли дітям про порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, ознайомили з основними правила безпеки під час  виявлення нерозірваних боєприпасів і мін.

 

Під час практичних навчань  учнів навчили користуватись первинними засобами пожежогасіння, а також ліквідовувати умовну пожежу.

 

Підготувала: Ірина МЕЛЬНИК

 

Фото – www.ck.mns.gov.ua

 

Докладніше див.:

http://pres-centr.ck.ua/tape/49134/

 

Переглядів: 477 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024