Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 19 » У столиці відбувся 39-й зліт юних помічників ДАІ.
09:55
У столиці відбувся 39-й зліт юних помічників ДАІ.

 

ЗЛІТ  ЮНИХ  ІНСПЕКТОРІВ  РУХУ

 

   

 

   Вже 39-й рік поспіль, під гаслом «ЮІР - за безпеку

   дорожнього руху», в столиці відбувається огляд -

   конкурс загонів юних помічників ДАІ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Його метою є залучення школярів до участі в роботі з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, пропагування безпечної поведінки на дорозі серед молоді. Про це повідомили в Оболонській РДА.

 

 Черговий зліт юних інспекторів руху відбувся 14 травня, на базі навчального закладу №219, що в Оболонському районі. У змаганнях взяли участь 10 команд ЮІР з загальноосвітніх навчальних закладів - переможці районних конкурсів. Більше ста  юірівців не лише поділились  досвідом роботи, а ще і  позмагалися у знанні правил дорожнього руху.

 

Організатори конкурсу: управління Державтоінспекції міста Києва та Департамент освіти і науки, молоді та спорту, перед початком змагань привітали дітей з перемогою на районних змаганнях та побажали успіхів кожній команді. До цих побажань приєдналися і гості заходу, представники організацій: Всеукраїнської громадської асоціації «Українського медичного  центру безпеки дорожнього руху»,  Інціативної групи «Дорожня Безпека», громадського дитячого Інтернет - телебачення та радіо «Веселка», Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України, Київського Палацу дітей та юнацтва, Київського Академічного театру ляльок та театру юного глядача «На Липках».

 

День змагань виявився особливо насиченим, відпочивати та розслаблятися було ніколи. Програма конкурсу складалася з ряду етапів, що включала в себе, як теоретичні іспити, так і практичне застосування знань. Діти змагалися у конкурсах: «Знавці правил дорожнього руху», «Юний регулювальник», велоестафета «Безпечне колесо», «Медична допомога» та  творчий урок-виступ «Агітбригади».

 

Найважливішим  етапом конкурсу «Знавці правил дорожнього руху» був екзамен на знання праил дорожнього руху. Упродовж 10 хвилин учасники відповідали на 10 запитань екзаменаційного білета. Підліткам довелося нелегко, адже за такий час навіть не кожен дорослий може зорієнтується і дати правільну відповідь.

 

Проте найважче, за словами конкурсантів, було на велоестафеті.  Адже там не потрібна була швидкість, а точність і майстерність у подаланні перешкод. Саме по цьому критерію оцінювалось керування велосипедом.

 

У конкурсі «Агітбригада» журі оцінювало вміння школярів артистично виступати і вміло пропагувати правила дорожнього руху.

 

На етапі  «Юний регулювальник» працівники ДАІ оцінювали вміння орієнтуватися на дорозі по жестам інспектора-регулювальника. Представник команди жезлом вказував напрямок, а діти повинні були  виконати його вимоги.

 

 

 

 

На конкурсі «Медична допомога»  учасники змагань показали високий рівень знань.

 

За підсумками змагань, команда ЮІР «Крутий поворот», Деснянського району, школи №190, визнана найкращою. Вона і виборола І місце. Друге місце посіла команда «Сигнал», школи №242 Подільського району. Третє  місце зайняла команда ЮІР «Крутий віраж» Слов'янської гімназії, що у Дарницькому районі.

 

Всі команди-учасниці отримали дипломи від організаторів конкурсу та запрошення на перегляд вистав до театрів. А переможці змагань отримали ще й подарунки.

 

«Такі заходи без сумніву дуже важливі, адже всі школярі удосконалюють свої знання з Правил дорожнього руху» - зазначає виконуючий обов'язки начальника управління ДАІ міста Києва Ігор Півненко. - Тих, хто програв, тут немає й бути не може. Слова вдячності хочу висловити педагогам-керівникам команд за те, що вони знаходять час та можливість навчати дітей дорожній грамоті і в такий спосіб вносять вагомий внесок у попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму».

 

 

Фото – з сайту Оболонської РДА м. Києва

Джерело:

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4664/news/1431957020.html

Оболонська РДА - новини.

Переглядів: 721 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024