Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 19 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова у СЗШ-70 (Відео -доповнено)
11:10
Личаківська РО ТЧХ м. Львова у СЗШ-70 (Відео -доповнено)

 

НАПЕРЕДОДНІ  ОСТАННЬОГО  ДЗВОНИКА

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, 18 травня  

Личаківська РО ТЧХ  м. Львова провела

 у СЗШ-70 тренінг з надання  першої

долікарської допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей навчальний заклад знаходиться майже на околиці Львова за адресою Дорога Кривчицька, 1. Навчається в ньому близько 500 учнів.

 

 

 

 

Разом з ними тут вчаться також 40 учнів із сиротинця отців-салезіян «Родинний дім «Покрова» при монастирському храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Мета цього родинного дому – створити сприятливі, максимально наближені до домашніх, умови проживання для вихованців.

 

 

 

 

Педагогічний колектив підібрався тут дружний. Очолює його Боротюк Марта Богданівна – директор СЗШ-70, педагог з великим досвідом роботи. Левків Андрій Іванович заступник директора з виховної роботи, голова первинного осередку Товаритства Червоного Хреста України. Уроки з вивчення правил надання першої долікарської допомоги вела в 2014/15 навчальному році вчитель хімії Мирослава Андріївна Бовт.

 

 

 

 

Батяла Віктор Іванович – вчитель з фізичного виховання.  Саме він започаткував новий вид спорту – корфбол. Львів - єдине місто в Україні, де освоїли цю нову гру. Цей вид спорту включає у себе елементи волейболу і баскетболу. Дуже популярний в учнів школи. Мають багато кубків, грамот, інших пам'ятних призів районного і обласного рангу.

 

 

 

 

В тренінгу взяли участь Ірина Апостолюк – голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова та патронажна медична сестра Товариства – Галина Піскоровська.

 

 

 

 

Кожному з учасників, -  зібралося у спортзалі два дев'ятих і один десятий класи, - хотілося почути історію заснування Товариства і взяти участь у тренінгу з надання першої домедичної допомоги.

 

 

 

 

Була відпрацьована типова програма: бинтування кінцівок, зупинка кровотечі, легенево-сердечна реанімація при зупинці серця, транспортування пораненого та інші правила долікарської допомоги, передбачені 4-х годинною програмою Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

І ось тренінг завершено. Прощаючись, учні  похвалились, що у них є музей-кімната українського вишитого рушника.

 

 

 

 

Боруцька Ольга Богданівна – вчитель християнської етики, завідуюча бібліотекою, опікується цією кімнатою-музеєм. У ній зібрано рушники з усіх етнографічних регіонів країни, крім південних областей. Є такі, яким по 100 і більше років. Ольга Богданівна підготувала екскурсоводів, учнів 7 «б» класу.

 

 

 

У школі працює гурток вишивки, в який об"єдналися кілька десятків старшокласниць. Веде його також Ольга Богданівна Боруцька. Вивчають різні техніки вишивки: хрестиком, низинкою, ткані рушники, виколюванням, гладдю, занизуванням.

 

 

 

 

Знайшлося місце у музеї і для первинного осередку Червоного Хреста. Жертводавці мають нагоду зробити свої пожертви за всіма правилами збору коштів, як це прийнято у солідній благодійній організації. Вони будуть, як ніколи доречними – адже за кілька днів тут пролунає останній дзвоник.

 

 

 

 

На канікулах, знання з надання першої долікарської допомоги, отримані в школі і закріплені на тренінгу з Червоним Хрестом Личаківського району м. Львова, – можуть стати в нагоді.

 

 

 Фото – Ірини Дзіклевич і Назарія Боротюка, учня 9 «а» класу

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 1434 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024