Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 20 » У Червоному Хресті прозвітували про свою діяльність у Маріуполі
09:09
У Червоному Хресті прозвітували про свою діяльність у Маріуполі

 

ЗВІТИ  І  ВИБОРИ У ПРИФРОНТОВОМУ МІСТІ

 

 

 

Маріупольський Червоний Хрест прозвітував

про свою діяльність за останні п'ять років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днями пройшли звітно-виборні збори Маріупольської міської організації Товариства Червоного Хреста України, де керівництво організації відзвітувало за діяльність за минулий період.

 

 

В ході проведення зборів було заслухано доповідь голови Маріупольської міської організації Товариства Червоного Хреста Ірини Евсікової (на знімку) про діяльність організації за 2010 - 2015 роки.

 

 

 

 

Особливий акцент доповідач зробила на збільшення обсягів залучення до Маріуполя гуманітарної допомоги від міжнародних організацій та інших областей України, співпрацю з гуманітарними та суспільними організаціями міста, молоді, підтримки волонтерського руху, надання гуманітарної допомоги жителям районів, що знаходяться в зоні бойових дій на Сході України.

 

 

 

 

«Маріуполь  нині – прифронтове місто. З усіма витікаючими наслідками. І якби не волонтери, котрі готові добу безперервно виконувати різну роботу, і за першим покликом кинутися на допомогу, хто знає що було би з містом. Але це лише мала частина зі складових справжнього волонтера Червоного Хреста», - розповіла mariupol.tv Ірина Евсікова.

 

 

 

 

Маріупольський загін волонтерів Червоного Хреста був створений в квітні 2014 року. Тепер волонтери організовують видачу продуктових і гігієнічних наборів потерпілим і особам, переміщеним зі Східної України. Цю роботу їм довориться робити з травня 2014 року. Вони надавали першу долікарську допомогу постраждалим під час мітингів і масових заворушень у травні 2014 року, при артобстрілі мікрорайону «Східний» в січні 2015. Це і допомога у відновленні постраждалих житлових приміщень, в установці пункту обігріву та організації його роботи.

 

 

 

 

Також волонтери Червоного Хреста (разом з місією МКЧХ - прим.ред.) надавали допомогу постраждалим жителям Сартани, Талаківки, Гнутове, Курахове, Бердянського, Виноградного та інших населених пунктів.

 

«Неоціненна і допомогу волонтерів у роботі служби розшуку Червоного Хреста. Зараз в такий складний час проводиться дуже велика робота з розшуку та відновленню сімей », - зазначили в Червоному Хресті.

 

Не можна сьогодні не згадати про молодіжні акції, які Червоний Хрест проводив у мирний час. Це і Різдвяна акція для дітей - сиріт дитячого будинку «Сонечко», та школи-інтернату № 2 «Здійсни мрію, відкрий своє серце!», Акція «День білої ромашки» - день збору коштів для хворих на туберкульоз, 7 - денний літній табір для волонтерів «Чародії», проведений у Федорівському лісі, спільно з Союзом вожатих, акція для абітурієнтів ВНЗ «Крок назустріч добру і милосердю».

 

Червоний Хрест бере участь у програмі із залучення гуманітарної допомоги з інших країн і розподілу її в місті. За минулий період така допомога була отримана зі США, Німеччини, В'єтнаму, Чехії.

 

 

 

 

Делегати первинних організацій управління освіти та охорони здоров'я, волонтери та громадські діячі, виступаючи з трибуни звітно-виборної конференції, підкреслили провідну гуманітарну роль Червоного Хреста, як найстарішої благодійної організації у світі, і її внесок у надання допомоги вимушеним переселенцям і жителям районів бойових зіткнень на Східній Україні.

 

 

 

 

Голова організації Ірина Евсікова та її заступник Ірина Зарубіна були одноголосно переобрано на наступний п'ятирічний термін 2015 – 2020 рр.

 

 

Фото – із сайту Маріупольської МО ТЧХ у соцмережі Facebook

Джерело:

http://www.mariupol.tv/news/society/mariupol/3968/v_krasnom_kreste_rasskazali_o_svoej_deyatelnosti_v_mariupole.html

 

 

 

 

Переглядів: 643 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024