Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 23 » Міністр соціальної політики України зустрівся з представниками Державного Департаменту США
05:39
Міністр соціальної політики України зустрівся з представниками Державного Департаменту США

  

ЗАПОЗИЧЕННЯ  ЗАРУБІЖНОГО  ДОСВІДУ

 

   

   У Мінсоцполітики відбулася зустріч Міністра

   Павла Розенка і фахівців Міністерства з

   представниками Державного Департаменту

   США з питань населення, міграції та біженців,

   Агенції міжнародного розвитку США (USAID)

   і Посольства США в Україні.

 

 

 

 

 

 

У вступному слові Павло Розенко нагадав, що в Україні ухвалені і діє низка програм щодо сприяння всебічній адаптації внутрішньо переміщеним особам (ВПО), число яких на сьогодні сягнуло 1,3 млн. осіб. „Наше завдання – розмістити ВПО на нових місцях мешкання, забезпечити їм своєчасну виплату у будь-якій точці України соціальних виплат, пенсій, зарплат, наданні допомоги у працевлаштуванні”, - зазначив Міністр.

 

Ще одним досягненням чинного Уряду Міністр назвав суттєве прискорення процедур митного оформлення гуманітарних вантажів для потреб постраждалого від збройного конфлікту на Сході України населення.

 

„Наша держава вперше зіткнулася з такими серйозними викликами, і допомога міжнародних інституцій дуже важлива для нас, - наголосив він. – Цілу низку проектів ми реалізуємо спільно з Управлінням Верховного комісара ОБСЄ, ЮНІСЕФ, Червоним Хрестом та іншими організаціями. Зі свого боку ми готові до розширення цієї співпраці”.

 

Керівник управління Держдепартаменту США з питань населення, міграції та біженців Саймон Хеншоу, який здійснює кількаденний візит у нашу країну, наголосив, що „жодна держава у 21 столітті не була б готова до прояву такої агресії з боку Росії, не змогла б самостійно вирішити масштабні проблеми переміщених осіб”. Саймон Хеншоу позитивно відгукнувся про результати роботи українського Уряду і волонтерів у напрямку полегшення долі ВПО.

 

Уряд Сполучених Штатів, запевнив гість, і надалі як добрий друг підтримуватиме роботу української влади. Зокрема, США додатково виділяє 18 млн. дол. міжнародним організаціям для продовження надання допомоги переселенцям.

 

„Переконаний, що невдовзі Україна відновить контроль над усією своєю територією, а люди зможуть повернутися додому”, - висловив сподівання представник державної влади США.

 

Пан Хеншоу привернув увагу до таких актуальних проблем, як відновлення документів ВПО, ефективність роботи пропускної системи на лінії розмежування і злочинність на тендерній основі.

 

 

 

 

У відповідь Павло Розенко запевнив, що українська влада знає про ці проблеми і докладає зусиль до їх вирішення. Зокрема, повідомив Міністр, найближчим часом будуть затверджені нові правила перетину лінії розмежування конфліктуючих сторін, які забезпечать вільний рух для простих людей і перешкоджатимуть поширенню тероризму.

 

„Вирішення цих та більшості інших проблем лежить у площині повернення всієї території Донбасу під контроль України”, - резюмував керівник Мінсоцполітики.

 

Прес-служба Міністерства соціальної політики

 

 

Фото – http://www.mlsp.gov.ua

Джерело:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=248180662&cat_id=244276429

 

Переглядів: 623 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024