Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 25 » Німці допоможуть запорізьким дітям-сиротам та самотнім людям похилого віку
16:00
Німці допоможуть запорізьким дітям-сиротам та самотнім людям похилого віку

 

ПЛІДНЕ  ПАРТНЕРСТВО

 

     

     Починаючи з 22 до 27 травня, у Запоріжжі з офіційним

     візитом перебуває група представників товариства

     «Фердеркрайс Запоріжжя» з Оберхаузена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Планується, що за цей час члени делегації передадуть матеріальну допомогу підшефним дітям-сиротам і старим одиноким громадянам.

 

Також німецькі гості відвідають міську лікарню № 5, обласну організацію Товариства Червоного Хреста України, інтернат для дітей-інвалідів, обласний кардіологічний центр, мобільне містечко для переселенців, повідомили в прес-службі міськради.

 

«Сьогодні у Запоріжжя є кілька міст-побратимів, але особливо міцні партнерські стосунки склалися між Оберхаузені та Запоріжжям. На даний момент в рамках такої співпраці реалізується більше 20 програм. Сподіваємося, що надалі вони також отримають свій розвиток », - зазначив заступник міського голови Олександр Кузьмін.

 

Як один з найбільш довгострокових проектів, що отримав великий соціальний резонанс, він назвав програму з обміну українськими та німецькими школярами. З боку Запоріжжя в ній беруть участь школярі трьох навчальних закладів Запоріжжя: гімназій № 46, 103 і 107.

 

За словами керівника німецької делегації Карін Зоннтаг, співпраця між Запоріжжям і Оберхаузені почалося в травні 1986 року, після підписання угоди про встановлення партнерських відносин. У 1994 році Запоріжжям був отриманий гуманітарний вантаж з Оберхаузена. У цьому ж році в німецькому місті-побратимі розпочало свою діяльність громадське об'єднання «Друзі Запорожья». У 1996 році в Запоріжжі було створено товариство «Запоріжжя-Оберхаузен».

 

З грудня 1994 року товариством «Друзі Запоріжжя» була надана матеріальна допомога на загальну суму понад 703 тис. євро. Кошти у розмірі більше 185 тис. євро були спрямовані на надання матеріальної допомоги дитячим будинкам, інтернатам, іншим соціальним установам. Ще один з напрямків благодійної програми - надання матеріальної підтримки дітям-сиротам, над якими шефствують жителі Оберхаузен. На ці цілі було спрямовано понад 337 тис. євро.

 

Порядка 180 тис. євро - витрати на транспортні витрати, які потрібні були на доставку гуманітарної допомоги (обладнання для лікарень, ліжка, матраци, одяг, іграшки, інвалідні коляски, допоміжні засоби для ходьби, швейні машини, електроприлади) та інше.

 

Товариство «Приятелі Запоріжжя» надавало матеріальну підтримку будинку дитини «Сонечко», дитячій міській лікарні № 5, іншим міським лікарням, інтернатам, хоспісу. Отримувачами гуманітарної допомоги також є міська служба соціальної допомоги, притулок для неповнолітніх, об'єднання багатодітних сімей, ради ветеранів війни і праці, рада ветеранів Афганістану, союз «Чорнобиль», інвалідні організації, лікарні та інтернати, дитячі будинки.

 

Німецькою стороною була ініційована акція «Оберхаузен - запорізьким дітям-сиротам». Цей проект існує 15 років. Завдяки цій програмі, 140 дітей-сиріт Запоріжжя мають шефів в Оберхаузені, які надають їм матеріальну підтримку.

 

Обидві сторони домовилися про подальшу співпрацю та розвиток вже існуючих проектів.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://reporter-ua.com/2015/05/25/nemcy-pomogut-zaporozhskim-detyam-sirotam-i-odinokim-starikam

 

Переглядів: 632 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024