Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 26 » Яценюк закликав урядовців допомогти бійцям АТО повернутися до нормального життя
15:56
Яценюк закликав урядовців допомогти бійцям АТО повернутися до нормального життя

 

СВОЄЧАСНИЙ  ЗАКЛИК

 

   

   Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про

   важливість питання реабілітації інвалідів-учасників

   боїв на Сході України.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Надзвичайно важливе питання… Це реабілітація учасників антитерористичної операції. Ніхто, крім вас, (не зможе) допомогти хлопцям, які втратили кінцівки, які поранені, які виконували свій священний обов’язок перед українською державою, пройти реабілітацію і повернутися до нормального життя», — заявив Яценюк, звертаючись до міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і міністра соціальної політики Павла Розенка на засіданні Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи у вівторок в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Як повідомляв ZAXID.NET, 19 березня президент України Петро Порошенко вніс низку змін у соціальний захист бійців, що воюють на Сході України. Зокрема, за дорученням президента, Кабінет Міністрів спільно з обласними та Київською міською державною адміністрацією повинні затвердити державну цільову програму медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації учасників антитерористичної операції, передбачивши побудову співпраці з міжнародними організаціями щодо започаткування нових і продовження реалізації наявних відповідних міжнародних проектів. Відповідні програми мають бути затверджені і на регіональному рівні.

 

Вищезазначені органи влади також мають вжити заходів до запровадження обов’язкового медичного обстеження стану здоров’я демобілізованих учасників антитерористичної операції, надання їм першочергового санаторно-курортного лікування та забезпечення технічними засобами реабілітації. До реабілітаційного процесу військових у госпіталях для ветеранів війни та закладах охорони здоров’я мають залучатися фахівці з фізичної реабілітації.

 

Кабмін також має забезпечити вирішення питання щодо збільшення в цих лікувальних установах норм грошових витрат на харчування та медикаменти у розрахунку на одного хворого на день.

 

Крім того, у документі наголошується на необхідності збільшення кількості психологів у закладах охорони здоров’я, які здійснюють реабілітацію учасників боїв на Сході України, та збільшення, у разі потреби, їх фінансування. Потребує опрацювання і питання створення для надання спеціалізованої психологічної, психіатричної, психотерапевтичної допомоги учасникам боїв на Сході України регіональних центрів психологічної реабілітації і лікування, служб соціально-психологічного відновлення таких осіб та залучення до цієї роботи кваліфікованих фахівців.

 

Наша довідка

 

Проблемою, якою зацікавився прем'єр-міністр А. Яценюк, вже віддавна займається і Червоний Хрест. Про це йшлося у таких репортажах:

 

«Душа, як і тіло, - прагне милосердя» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-04-15-3107

«Лікарі людських душ» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-09-05-4051

«У страху – великі очі» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-10-27-126

«Чим заспокоїти душу» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-02-20-5093

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?yatsenyuk_zaklikav_uryadovtsiv_dopomogti_biytsyam_ato_povernutisya_do_normalnogo_zhittya&objectId=1352768

 

Переглядів: 579 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024