Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 27 » МКЧХ в Україні допомагає вимушеним переселенцям, рятувальникам ДСНС та прифронтовим селищам Приазов'я
16:36
МКЧХ в Україні допомагає вимушеним переселенцям, рятувальникам ДСНС та прифронтовим селищам Приазов'я

 

МІЖ  ДВОХ  ВОГНІВ

 

 

 

У минулу п'ятницю велика партія гуманітарної допомоги

від Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

була відправлена ​​у прифронтове село Гранітне, що у

Тельманівському районі Донецької області.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про гуманітарну ситуацію в цьому районі і допомогу його жителям читачам газети «Приазовский рабочий» розповіла голова Маріупольського офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста Таша Румлей (на знімку).

 

«За даними сільської ради, в Гранітному проживає близько чотирьох тисяч осіб. Ми змогли відправити індивідуальні продовольчі набори для 1200 сімей, найбільш знедолених, - зазначила Таша Румлей. - Територію села контролює українська армія, але на іншій стороні річки - вже територія, контрольвана силами опозиції. Село піддається частим обстрілам. Нам відомо, що пошкоджено близько ста житлових будинків, є проблеми з підвезенням продуктів, електропостачанням. Саме такі населені пункти є пріоритетними для надання допомоги.

 

У кожному наборі, розрахованому на трьох осіб, - 60 кілограмів продовольства, якого повинно вистачити на місяць. Також ми відправили 1200 гігієнічних наборів та бутильовану воду - з водопостачанням там теж складно. Доставкою і видачею цієї гуманітарної допомоги займається сільська рада в Гранітному».

 

Надається допомога від Червоного Хреста і вимушеним переселенцям зі Сходу України, котрі тимчасово перебувають в Маріуполі. Вже видано майже три тисячі ваучерів по 200 гривень на покупки в торговій мережі «Сільпо». Такі ваучери видавалися тим, хто зареєстрований у соціальній службі як вимушений переселенець.

 

 

 

 

Представництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста почало діяти в Маріуполі з середини серпня. «Коли ми відкривалися, нашою метою була допомога вимушеним переселенцям, що масово прибували до Маріуполя. Але незабаром ситуація на південному фронті, зокрема в Новоазовському районі, загострилася, і ми зрозуміли, що треба розширювати діяльність», - сказала Таша Румлей.

 

Як сказала Таша, вона приїхала в Україну зі Швейцарії, а раніше працювала в офісі Червоного Хреста в Донецьку. У тому самому офісі, де під час артилерійського обстрілу 2 жовтня загинув співробітник МКЧХ, громадянин Швейцарії, Лоран Етьєн.

 

Робота в зоні збройних конфліктів пов'язана з постійним ризиком. Домовлятися доводиться з обома сторонами конфлікту, але охорону МКЧХ ні в кого не просить - військовий ескорт може поставити їх під удар.

 

«Наш головний захист - це емблема Червоного Хреста на бортах машин і Женевські конвенції», - сказала Таша Румлей.

 

Нагадаємо, Женевські конвенції є головними документами міжнародного гуманітарного права і забезпечують захист тих, хто не бере участі в бойових діях: цивільних осіб, медиків, працівників гуманітарних організацій, а також поранених, хворих і військовополонених.

 

На жаль, ці гарантії на практиці захищають не завжди ... Але Червоний Хрест продовжує свою місію в Україні і прифронтовому Маріуполі.

 

 

Д О В І Д К О В О:

 

Газета «Урядовий кур'єр»: Піротехнічні підрозділи Донеччини отримали обладнання від МКЧХ в Україні

 

 

МКЧХ в Україні передав 26 травня у м. Маріуполі обладнання для піротехнічних груп Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Донецькій області.

 

До складу обладнання входять засоби індивідуального захисту і засоби для проведення піротехнічних робіт, а саме: протиосколкові окуляри, тактичні навушники, лазерні далекоміри, фарба та стрічки для маркування небезпечних ділянок, а також ручний інструмент спеціального призначення.

 

Ці предмети, які передано Червоним Хрестом, є у достатній кількості, щоб повністю укомплектувати дві групи швидкого реагування піротехнічних підрозділів ДСНС на Донеччині.

 

Обладнання передала Голова офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Маріуполі Таша Румлей.

 

Вона зазначила, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста вже давно співпрацює з підрозділами ДСНС України. Комітету дуже важливо, щоб піротехнічні групи мали змогу і надалі продовжувати свою роботу на території проведення бойових дій (розмінування вибухонебезпечних предметів та вирішення спільних завдань для допомоги мирному населенню).

 

«Дане обладнання дасть змогу проводити нашим підрозділам розмінування з максимальною ефективністю та безпекою для особового складу», - подякував жертводавцям начальник Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Донецькій області Андрій Даник.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://pr.ua/news.php?new=35882

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=248191796&cat_id=244277212

 

 

 

 

Переглядів: 1020 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024