Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 29 » На Кіровоградщині планують створити загін волонтерів-рятувальників
21:38
На Кіровоградщині планують створити загін волонтерів-рятувальників

 

ЗА  БЕЗПЕКУ  ЖИТТЯ

 

       

 

       Заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віта

       Атаманчук взяла участь у засіданні Всеукраїнського постійно

        діючого семінару "Інноваційні методи та перспективні

        інноваційні технології пошуку і рятування, пожежної та

        авіаційної безпеки", який проводився Кіровоградською льотною

        академією Національного авіаційного університету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основну увагу було приділено розгляду питань, пов’язаних із залученням волонтерського руху до роботи з допомоги постраждалим, пошуку та рятування.

 

Перед засіданням студенти льотної академії, які проходять підготовку за напрямом аварійного обслуговування та безпеки на транспорті, продемонстрували на практиці набуті навики евакуації постраждалих при аваріях літаків, а також надання їм першої медичної допомоги.

 

 

 

 

Варто зазначити, що в навчальному закладі наявна хороша матеріально-технічна база для тренувань та працює велика кількість висококваліфікованих фахівців у сфері пошуку та рятування, медицини катастроф, екстремальної психології та спеціальної кінології, що у подальшому може стати хорошою основою для підготовки волонтерів-рятувальників. Випускники академії – фахівці з авіаційного пошуку та рятування, працюють практично в усіх аеропортах України.

 

 

 

 

Після огляду тренувань, відбулася теоретична частина семінару, де взяли участь фахівці, які мають відношення до волонтерського руху у сфері рятування, надання невідкладної допомоги, а також представники Товариства Червоного Хреста України.

 

Начальник Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергій Неділько наголосив, що практика засвідчує – часто при аваріях та катастрофах врятувати життя людей можна лише за допомоги волонтерів, оскільки час дуже обмежений. У Європі загони волонтерів-рятувальників давно вже стали нормою. Закордонні організації зацікавлені у розвитку подібного волонтерського руху в Україні, оскільки це дає змогу гарантувати безпеку людям, і готові підтримувати нас грантами.

 

У цьому питанні планується використовувати норвезький досвід (певна робота вже розпочалася: є спільний проект з підготовки кінологів, які навчають собак-рятувальників).

 

 

 

 

У перспективі заплановано створити в Кіровограді саме на базі льотної академії НАУ під егідою Товариства Червоного Хреста України загін першої допомоги відповідно до європейських стандартів, що має стати зразком для розбудови інших подібних волонтерських структур не лише на Кіровоградщині, а й в Україні.

 

Підтримала таку ініціативу і Віта Атаманчук.

 

– Реалії сьогоднішнього життя засвідчують, що до багатьох викликів ми виявились абсолютно не готовими – починаючи від подій на майдані і завершуючи тим, що практично йде війна на сході країни, – підкреслила заступник голови облдержадміністрації. – Ми маємо використовувати передовий досвід країн, які прививають своїм громадянам з дитячого віку навички виживання та надання невідкладної допомоги.

 

 

 

 

Віта Атаманчук також відзначила важливість того, що ініціатива зі створення волонтерської організації рятувальників іде не від владної структури, а від навчального закладу. Посадовці готові підтримати цю ідею та надати необхідну допомогу. За її словами, лише за умов тісної взаємодії органів влади, місцевого самоврядування і громадянського суспільства можуть досягатися результати. Вона побажала ініціаторам здійснення усіх намірів і поширення ініціативи Кіровоградщини стосовно створення подібних структур усією країною.

 

Учасники семінару заслухали та обговорили доповіді щодо застосування міжнародного досвіду волонтерського руху в системі пошуку та рятування постраждалих, розробки програм підготовки волонтерів до участі у загонах першої допомоги, матеріально-технічного забезпечення волонтерів-рятувальників, освоєння міжнародного досвіду з надання грантів громадським організаціям, що здійснюють волонтерську діяльність у системі пошуку та рятування.

 

 

 

 

За результатами роботи семінару прийнято відповідні рекомендації з підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях великої кількості небайдужих громадян.

 

 

Фото - http://kr-admin.gov.ua

За джерелом:

http://fakel.kr.ua/index.php/suspilstvo/15092-na-kirovogradshchini-planuyut-stvoriti-zagin-volonteriv-ryatuval-nikiv

 

Переглядів: 564 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024