Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 30 » В Італії врятували понад 3 тисяч мігрантів (Відео)
08:43
В Італії врятували понад 3 тисяч мігрантів (Відео)

 

ЩОБ  ПОРЯТУНОК  ПРИЙШОВ  СВОЄЧАСНО

 

 

 

Італійська берегова охорона за минулу добу

врятувала в цілому 3,3 тис. мігрантів, котрі 

намагалися перепливти з Північної Африки в

Європу.

 

 

 

 

 

 

Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС.

 

 

Представник берегової охорони повідомив, що сигнали лиха отримали одразу з 17 різних суден. В ході рятувальної операції були виявлені також 17 тіл загиблих.

 

 

Міжнародна організація з міграції (IOM) повідомила, що з початку року при спробі перетнути Середземне море загинули 1 тис. 826 мігрантів з країн Африки та Близького Сходу.

 

 

За даними ООН, близько 40 тис. осіб в 2015 році зробили спробу переправитися з Африки в Європу.

 

 

Д о в і д к о в о

 

Робота, яку виконує рятівна служба берегової охорони – величезна. Та вона була би не такою ефективною, якби не допомога такої потужної благодійної організації, як Італійський Червоний Хрест, і правильно організована система установ цивільного захисту населення.

 

 

 

 

Адже допомогу треба надавати не лише на морі, але і на суші. Італія – це країна з активною зоною вулканів, землетрусів, зсувів, інших природних катаклізмів, на які потрібна швидка реакція влади і рятувальників. І саме це спонукало італійці створити унікальну за своєю природою систему цивільного захисту населення, яку можна взяти за взірець для наслідування в інших країнах.

 

 

Національна Цивільна Служба Італії і що це таке?

 

Національна Цивільна Служба Італії була створена 6 березня 2001 року Законом Італії № 64/01. З 1 січня 2005 року в Італії не існує більше обов'язкової строкової військової служби, оскільки італійське військо перейшло виключно на вільну контракту основу.

 

Відтак молодь отримала право вибору між проходженням військової строкової служби у Італійському Війську на контрактній основі або проходження цивільної служби у НЦС.

 

Цивільна служба у НЦС як і військова у Італійському Війську обоє спрямовані на виконання громадянами свого конституційного обов'язку захищати Батьківщину, що є зазначено у ст. 52 Конституції Італії, проте у різні способи. Збройний у війську і незбройний (ненасильницький) у лавах НЦС.

 

Такий підхід є не лише демократичним, але й моральним, оскільки сповна поважає гідність людини, її релігійні чи моральні переконання, адже в кінцевому результаті одна і друга діяльність спрямовані на захист власної землі. І це є основне!

 

 

У 2000 році в Римі було створене державне Агентство Цивільної Служби у відповідності до декрету-закону № 300 від від 30 липня 1999 року.

 

 

Перед виходом цього декрету-закону існував закон Італії № 230/98 про Цивільну Службу, яка знаходилась колись у віданні Міністерства Оборони Італії.

 

 

Цією службою колись керувала Генеральна Адміністрація з питань військового призову, примусового вербування, цивільної мобілізації та мілітаризації.

 

 

Відповідно до ст. 1 Закону Італії № 230 від 8 липня 1998 року, цивільна служба, яка є альтернативою строковій службі у війську, стала особливою формою прояву конституційного обов'язку громадян щодо захисту своєї Батьківщини у відмінний спосіб. У цьому контексті ст. 8 пункт 2 літера е) Закону № 230/1998 надало Держдепартаменту НЦС компетенцію щодо розробки, в координації з Національною Службою Цивільного Захисту, альтернативних форм захисту цивільного населення в ненасильницький спосіб як у мирний так і воєнний час.

 

 

З міркувань совісті та моралі Держдепартамент ЦЗ Італії запропонував Держдепартаменту НЦС Італії розробити для неї спеціальну програму діяльності, яка в мирний час або в разі оголошення державою часткової чи загальної мобілізації населення з огляду на загрозу війни, могла би бути задіяною для захисту країни в ненасильницький спосіб.

 

Після розробки вищезгаданої програми діяльності, до ст. 12 Закону Італії № 230 від 1998 було внесено деякі поправки, зокрема, було добавлено пункт 4 в якому говориться про чіткі завдання НЦС у сфері захисту цивільного населення Італії.

 

Детально мова йде про залучення мобілізованих осіб, що проходять державну цивільну службу у лави таких волонтерських асоціацій Італії як Національна Асоціація Громадської Допомоги та Порятунку (ANPAS), Національна Асоціація «Мізерікòрдія» (Associazione Nazionale Misericordie d'Italia) і особливо у лави Італійського Червоного Хреста (Croce Rossa Italiana).

 

 

 

 

 

Військовий Медичний Підрозділ Червоного Хреста Італії. Світлина сайту difesa.it

 

 

Варто знати, що Червоний Хрест Італії, на відміну від Червоного Хреста України, має в собі різні оперативні (рятівні) та гуманітарні підрозділи. Двоє з цих підрозділів є дуже актуальними на випадок війни, хоч їх залучають і у мирний час у випадку великих стихійних лих чи інших надзвичайних ситуацій:

 

Військовий Медичний Підрозділ Червоного Хреста Італії у який входять військові медики (мужчини) офіцери строковики та звільнені в запас, які за освітою є медиками, мають офіцерські звання ЗС Італії та уніформи зі спеціальними шевронами ВМП ЧХІ).

 

 

 

На світлині зображено військового медика ВМП ЧХІ.

Світлина із сайту - difesa.it

 

 

Військовий Підрозділ Медсестер Червоного Хреста Італії у який входять військові медсестри ЧХІ (мають офіцерські звання та носять військові унфіорми зі шевронами ВПМ ЧХІ) та цивільні медсестри Червоного Хреста Італії (медсестри-волонтери, які мають спеціальну парамілітарну уніформу білого кольору зі шевронами ВПМ ЧХІ).

 

 

 

 

 

На світлині зображено цивільних медсестер ВПМ ЧХІ.

Світлина сайту roma.corriere.it

 

 

 

Військові медичні службовці Червоного Хреста Італії у випадку певної надзвичайної ситуації або у випадку війни у співпраці з медиками, медсестрами та парамедиками (волонтерами-рятівниками, які мають медичну освіту і здійснюють свою діяльність у волонтерських асоціаціях медичної допомоги) Національної Служби Охорони Здоров'я (підпорядкована МОЗ Італії), яка є також однією з оперативних структур системи цивільного захисту Італії, надають медичну та психологічну допомогу італійським військовим ЗС Італії та цивільному населенню як на національному (землетруси, повені) так і на міжнародному рівні (військові миротворчі місії).

 

 

 

 

 

Відеоматеріал про медсестер-волонтерів медичного військового підрозділу Червоного Хреста Італії. Відеоматеріал: https://www.youtube.com/watch?v=xLHTp9eOzAE

 

 

Натомість у мирний час діяльність волонтерів НЦС є спрямована на задоволення щоденних потреб суспільства та держави. Для того, щоб волонтери НЦС могли проходити свою строкову цивільну службу в державних чи приватних установах, а також в урядових або неурядових громадських організаціях, вищезазначені установи чи організації повинні відповідати всім структурним та організаційним вимогам чинного законодавства, а волонтери зобов'язані мати адекватну формацію (вишкіл) для здійснення тої чи іншої діяльності у тих чи інших установах або організаціях.

 

Приймаючи до себе волонтерів для проходження ними строкової цивільної служби, НЦС у відповідності до чинного законодавства Італії та з етичних міркувань, укладає з кожним одним волонтером спеціальну угоду для забезпечення цілей НЦС та методів їх реалізації.

 

НЦС дозволяє державним органам та приватним установам або волонтерським асоціаціям користуватися послугами вишколеного, молодого і мотивованого персоналу, який у свою чергу стимулюється можливістю отримати кваліфікаційний досвід для майбутньої професії та працевлаштування.

 

НЦС Італії є спроможною забезпечити безперервне та якісне обслуговування державних органів та приватних організацій величезною кількістю волонтерів. Сьогодні НЦС Італії нараховує 21.000 волонтерів, які проходять державну цивільну службу у різних державних установах, урядових організаціях та громадських організаціях. У 2015 році уряд Італії планує збільшити цю квоту до 100.000 волонтерів, які проходитимуть строкову цивільну службу у лавах НЦС.

 

 

 

Які можливості надає НЦС державним органам та громадським організаціям через своїх волонтерів?

 

 

НЦС Італії дає можливість молодим людям (хлопцям та дівчатам), які є громадянами Італії у віці від 18 до 28 років присвятити рік свого життя на користь держави та суспільства, для поширення у суспільстві таких цінностей як солідарність, спільне добро і соціальна згуртованість.

 

Цивільна служба — це строкова волонтерська служба, яка надає молодим людям якісну професійну формацію, особистий зріст, зроджує в молодого покоління активну громадянську позицію, яка є вагомою у контексті соціального, культурного та економічного розвитку країни і в той же час надає волонтерам можливість мати свою скромненьку економічну самостійність на дрібні розходи (3 євро на день). Державна строкова цивільна служба у лавах НЦС як і строкова військова служба у війську оплачуються громадянам з держбюджету, адже вони спрямовані на благо, добробут та безпеку власної країни.

 

 

 

 

 

 

НЦС здійснює свою діяльність у наступних сферах: громадська допомога, медична допомога, соціальна допомога, цивільний захист населення у мирний час, цивільна оборона населення у час війни у лавах вищеперерахованих організацій, охорона навколишнього середовища, охорона історичної та культурної спадщини країни, будівництво, освіта, культура, мистецтво, цивільна служба за кордоном.

 

Волонтери НЦС здійснюють свою діяльність у вищезазначених сферах відповідно до Закону Італії про «Національну Цивільну Службу» № 64/01 від 6 березня 2001 року.

 

Волонтери, які проходять строкову державну цивільну службу при НЦС протягом 12 місяців, можуть здійснювати будь-які функції, які на них покладає НЦС у відповідності до їх професійного вишколу, державні органи влади, урядові та неурядові організації, асоціації (громадські організації — наприклад в Україні — Товариство Червоного Хреста України).

 

 

 

Можливості для молоді

 

 

Молоді люди, які є громадянами Італії віком від 18 до 28 років, що виявили своє бажання бути корисними для держави та суспільства у якості волонтерів НЦС, проходячи державну строкову цивільну службу, можуть подати у відповідні терміни (коли проходить відбір у відповідності до потреб держави) прохання про прийняття їх до НЦС, що передбачено законом. До заяви волонтери додають дипломи з кваліфікацією. Випускники вищої школи (10-12 клас), окрім атестату про зрілість (повну середню освіту), отримують також і диплом молодшого спеціаліста у тій чи іншій галузі, тому і до НЦС вони вступають вже зі здобутою спеціальністю!

 

Уряд Італії дозволяє акредитованим установам, які беруть до себе волонтерів НЦС для проходження в них державної строкової цивільної служби, використовувати у своїх офіційних документах навіть офіційний логотип НЦС Італії.

 

 

 

На світлині зображено офіційний логотип НЦС Італії.

Світлина із сайту - it.wikipedia.org

 

 

 

Після закінчення проходження державної строкової цивільної служби (12 місяців), волонтери, як правило, мають тенденцію підтримувати стосунки з установою у якій працювали, здійснюючи свою волонтерську діяльність. Це нераз дає їм можливість легше працевлаштуватись у ній або полегшує знайти роботу у іншій аналогічній організації за власною спеціальністю. В такий спосіб розв'язується проблема з працевлаштуванням громадян.

 

Підсумовуючи сказане, варто наголосити, що у мирний час діяльність НЦС Італії спрямована на такі суспільні цінності як здійснення суспільно-корисних робіт волонтерами НЦС для потреб суспільства та держави, наприклад, догляд за особами похилого віку, хворими у лікарнях, громадська допомога особам похилого віку чи іншим незахищеним верствам населення, цивільний захист, тощо.

 

 

 

 

Натомість у час війни діяльність НЦС Італії спрямована на гарантування безпеки населенню через виконання заходів, які передбачає цивільна оборона (ЦО) у лавах вище згадуваних організацій. Пам'ятаймо, що ЦЗ та ЦО є фундаментами демократичного порядку суспільства у такий період.

 

Адреса офіційного сайту НЦС Італії знаходиться за цим посиланням: http://www.serviziocivile.gov.it

 

 

Андрій Грицевич, Юлія Венгер -  рятівники - волонтери НСЦЗ Італії

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

За джерелами: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1469582-v-italiyi-vryatuvali-ponad-3-tisyach-migrantiv

http://italawguide.at.ua/news/2014-08-05-878

 

Переглядів: 1048 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024