Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 2 » В Україні будуть готувати спеціалістів з протидії домашньому насильству
22:22
В Україні будуть готувати спеціалістів з протидії домашньому насильству

 

КУЛАЧНЕ  ПРАВО – У ВІДСТАВКУ

 

 

       Міністерство соціальної політики України, КМДА

       та кілька громадських організацій розпочали підготовку

       спеціалістів з протидії домашньому насильству.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це журналістам сказала виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду “Українська фундація громадського здоров’я” Галина Скіпальська, передає кореспондент УНН.

 

 

Вона зазначила, що перший тренінг відбудеться в рамках ініціативи “Парасолька від насильства”.

 

 

“Сьогодні розпочинається п’ятиденний тренінг...В рамках тренінгу ми готуватимемо тренерів з десяти регіонів та міста Києва, які пізніше будуть в своїх регіонах навчати соціальних працівників, представників громадських організацій, волонтерів, медиків, дільничних міліціонерів як працювати з випадками насильства щодо жінок”, - сказала Г.Скіпальська.

 

 

Вона зазначила, що ініціатива “Парасолька від насильства” спрямована об’єднати зусилля громадських та міжнародних організацій, Мінсоцполітики, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я для ефективної протидії насильству щодо жінок.

 

 

Експерти відзначають зростання випадків насильства в сім’ях в Україні і пов’язують це з триваючою на сході країни антитерористичною операцією.

Психологи констатують, що психологічні травми отримані чоловіками під час бойових дій часто проявляються у вигляді насильства проти жінок.

 

 

 

 

 

Довідково:

 

«До 4 млн українських жінок стали жертвами домашнього насильства», – ООН

Фонд народонаселення Організації Об’єднаних Націй вважає можливим подолання сімейного насильства за умови змін до законодавства України у відповідності до положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок.

 

Про це УНН сказала представник Фонду народонаселення ООН в Україні та Білорусі Нузхат Есан.

 

Проте Фонд народонаселення Організації Об’єднаних Націй вважає можливим подолання сімейного насильства за умови змін до законодавства України у відповідності до положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок.

 

“Якби нам вдалося реформувати належним чином законодавство, забезпечити, щоб все це належним чином працювало, то ми могли би взагалі практично винищити таке явище, як насильство щодо жінок”, - сказала Н.Есан.

 

Вона зазначила, що розрахунки Фонду народонаселення ООН свідчать, що в Україні фізичного насильства зазнають 4 млн жінок, а сексуального - 1,8 млн жінок.

 

Н.Есат зазначила, що розрахунки ґрунтуються на середньосвітових показниках, але реальна кількість потерпілих жінок значно вища, оскільки потерпілі часто не повідомляють про те, що зазнали насильства.

 

Мінсоцполітики розробило законопроект з метою впровадження механізмів реалізації Конвенції Ради Європи про запобігання насильства стосовно жінок. Україна приєдналася до Конвенції у 2011 році.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

За джерелами:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1470119-fond-narodonaselennya-oon-prognozuye-podolannya-simeynogo-nasilstva-v-ukrayini

http://www.unn.com.ua/uk/news/1470091-minsotspolitiki-kmda-ta-gromadski-organizatsiyi-rozpochali-navchannya-spetsialistiv-z-protidiyi-domashnomu-nasilstvu

 

Переглядів: 648 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024