Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 3 » Угорщина надасть гуманітарну допомогу Західній Україні на 324 тис. євро
09:35
Угорщина надасть гуманітарну допомогу Західній Україні на 324 тис. євро

 

ДОПОМОГА  З  БЕРЕГІВ  ДУНАЮ

 

 

 

У вівторок  Угорщина выдправила гуманітарну

допомогу Західній Україні на 100 млн форинтів

(324 тис. євро).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє угорське видання Politics.hu.

 

Як відзначив міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балог, допомога, зібрана 8 благодійними організаціями, буде спрямована не лише етнічним угорцям, що живуть поблизу кордону, але й українцям.

 

Допомогу, що міститиме продукти, медичне обладнання та засоби гігієни, буде доставлено вісьмома вантажівками.

 

Як пише видання, пожертви збиралися Католицьким Карітасом, Угорською Мальтійською службою допомоги, Угорським Червоним Хрестом, Угорською реформатською службою допомоги та Баптистською службою допомоги.

 

Фінансування транспортного перевезення було надано міністерствами закордонних справ та людських ресурсів, а також органами самоврядування українських мешин в Угорщині.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина виділила майже $2,5 млн закарпатським угорцям.

 

 

 

Довідково:

 

Сьогодні, 3 червня, в Івано-Франківськ прибула гуманітарна допомога з Угорщини для вимушених переселенців, які проживають у західних областях України, передає кореспондент УНН.

 

 

“В Угорщині вісім релігійних і благодійних організацій зібрали гуманітарну допомогу. Це вісім фур, понад 126 т гуманітарної допомоги. Половина гуманітарної допомоги - для Закарпаття, а інша половина — для західної України. Гуманітарна допомога, яка прибула для західної України — це для переселенців і їхніх сімей”, - повідомив у коментарі журналістам в Івано-Франківську Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Києві Ерно Кешкень.

 

 

За його словами, це харчові продукти, медикаменти, медичні прилади і засоби гігієни, які за допомогою волонтерів отримають члени сімей переселенців.

 

 

Е.Кешкень також уточнив, що гуманітарна допомога для Закарпаття — це для населення області, у т.ч. й угорців, які проживають на Закарпатті. Він додав, що нині на Закарпатті живе 150 тис. угорців.

 

 

Посол також розповів, що посольство Угорщини організовує в Україні 10 благодійних концертів угорського народного ансамблю, кошти від яких будуть направлені на реабілітацію поранених людей, у т ч. й переселенців. За його даними, в Івано-Франківську такий концерт відбудеться 25 червня.

 

Сьогодні, 3 червня,  в Івано-Франківську  відбулася з цієї нагоди також і прес-конференція

На прес-конференції для угорських та українських ЗМІ держсекретар Міністерства національних ресурсів УгорщиниМіклош Шолтес повідомив: у вантажівках – продукти харчування з тривалим терміном зберігання, ліки та медичні засоби, загальна вартість яких перевищує 100 мільйонів форинтів.

 

Це – лише одна частина благодійної акції. Друга полягає в організації літнього відпочинку для школярів України. Відпочиватимуть вони у наметовому таборі біля озера Веленце (між Будапештом і озером Балатон). Загалом тут побувають 700 українських дітей та осіб, що їх супроводжують.

 

 

 

 

Про те, з яким ентузіазмом збирався цей істинно гуманітарний конвой, розповіли голова Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко та представник Державного самоврядування українців в парламенті Угорщини, голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні, яка, зокрема, зазначила, що прикордонні та митні служби обох країн мають звернути увагу на те, щоб надалі гуманітарні вантажі пересікали кордон з найменшими затратами у часі.

 

Слова подяки сусідам за надану допомогу і за підтримку України на міжнародній арені мовили голова Закарпатської облради Володимир Чубірко та заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, а Тимчасовий повірений України в Угорщині Михайло Юнгер висловив подяку Угорщині за те, що вона послідовно підтримує Україну, хоча це й приносить їй певні економічні втрати, пов’язані з економічними санкціями ЄС проти Росії. «Разом ми переможемо». – зазначив дипломат.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.eurointegration.com.ua/news/2015/06/2/7034395/

 

Переглядів: 827 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024