Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 7 » Спільний проект Товариства Червоного Хреста України та UNICEF 1 червня підтвердив свою актуальність (Відео)
10:15
Спільний проект Товариства Червоного Хреста України та UNICEF 1 червня підтвердив свою актуальність (Відео)

 

ЗОЛОТЕ ДИТИНСТВО – СПІЛЬНА ТУРБОТА

 

 

      Запущений на початку року спільний проект

     ТЧХУ й UNICEF «Створення безпечного та

     захисного середовища для дітей-переселенців та

     їх батьків/ опікунів, які постраждали внаслідок

     конфлікту"  у Міжнародний день захисту дітей

     успішно склав екзамен на актуальність.

 

 

 

 

 

 

 

Відзначаючи Міжнародний день захисту дітей - співробітники та волонтери-червонохрестівці Центрів Підтримки Сім’ї в Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях провели ряд заходів, спрямованих на поліпшення емоційного та психологічного стану дітей-переселенців, дітей з обмеженими можливостями, інших вразливих категорій дітей та їх батьків/опікунів.

 

Окрім святкових заходів з пригощаннями усілякими смаколиками у самих Центрах, маленькі підопічні відвідували циркові вистави, лялькові й дитячі театральні постановки, кінопокази, подорожували до ботанічного саду, брали участь у веселих спортивних змаганнях, велопробігах, конкурсах творчої самодіяльності, малюнку на асфальті, вправлялись на  майстер-класах з петриківського розпису, майстрування ляльок, в'язання популярних мАндала-оберегів, таке інше.

 

Учасникам святкувань вручали  продуктові набори, солодкі гостинці та всілякі іграшково-розважальні подарунки.

 

Проте, не розвагами єдиними запам'ятався дітям та дорослим цей день, а й отриманням нових корисних знань та оволодінням, нагальними в сучасних умовах, навичками й уміннями.

 

Патронажні сестри Червоного Хреста, співробітники та волонтери Центрів навчали усіх охочих навичкам надання першої домедичної допомоги, проводили роз'яснювальні бесіди та роздавали, спеціально розроблену спеціалістами UNICEF, інформаційно-просвітницьку літературу на теми: "Ми переселенці - поради батькам", "Грудне молоко - найкращий захист для малюка", "Як говорити з дітьми про насилля", зошити для школярів із порадами з охорони безпеки життєдіяльності в умовах збройних конфліктів, а також буклети й листівки з профілактики захворюваності на ВІЛ/СНІД та туберкульоз, дотримання здорового способу життя та інше.

 

Центри Підтримки Сім'ї, в рамках реалізації спільного Проекту Товариства Червоного Хреста України та UNICEF «Створення безпечного та захисного середовища для дітей-переселенців та їх батьків/опікунів, які постраждали внаслідок конфлікту", функціонують з лютого 2015 року у таких областях, як:

 

Дніпропетровській:

 

- м.Дніпропетровськ, вул.Робітнича, 73

- м.Дніпропетровськ, вул.Роторна, 23А

- м.Кривий Ріг, вул.Балакіна, 20

 

Запорізькій:

 

- м.Запоріжжя, вул.Горького 4А

- м.Бердянськ, вул.Енгельса, 42

- м.Мелітополі, вул. Крупської, 12

 

Харківській:

 

- м.Харків, вул.Мироносинська, 47

- м.Харків, вул.Тракторобудівників, 71В

- м.Харків, вул.Червоножовтнева, 6

 

 

Окрім БЕЗКОШТОВНИХ послуг педагогів-вихователів, психологів та юридичних консультацій, в Центрах систематично проводяться культурно-розважальні заходи, майстер-класи, збираються клуби за інтересами, організовуються спортивні заходи, молодіжні та сімейні свята, тематичні лекції, відвідування музеїв та театрів, а також прийоми профільних спеціалістів.

 

На дітей в Центрах завжди чекає сніданок/обід, а на дорослих - чай/кава з цукерками.

 

 

 

 

Про деякі з цих святкових  заходів до Міднародного дня захисту дітей, -1 червня, - ми уже розповідали у попередніх випусках. Але було би зовсім неправильно, не повідомити про веселе дитяче свято у місті Святогорську, де запускали повітряні кулі і було дуже багато інших розваг.

 

Добре слово краще всякого ліки! У цьому впевнені представники дитячого фонду ООН "ЮНІСЕФ". Вони запустили всеукраїнську кампанію "Слова допомагають".

 

Головна мета акції - допомогти дітям на Сході України пережити нелегку ситуацію. Так, для жителів Святогорська літо почалося з незабутнього свята дитинства. Лише пара теплих слів, але як багато часом вони можуть дати дитині.

 

Тисячі людей з усієї України долучилися до акції «Слова допомагають». Для цього кожен залишив листа на сайті. Захист, рада, підтримка, втіха - все це як ніколи потрібно дітям, котрі стали свідками військового конфлікту.

 

Ось вже більше року представники ЮНІСЕФ надають допомогу сім'ям переселенців на сході України. Святогірськ - місто, в якому живе найбільше переселенців із зони збройного конфлікту на Східній Україні.

 

Саме тут для дітей організували Свято добрих слів і масу розваг. Цікаві конкурси, зустріч з мультяшними героями, атракціони, веселі пісні і танці - часу для сумних думок не було.

 

Протягом чотирьох годин організатори підживлювали позитивну атмосферу Святогірська. Щоб втілити всі ідеї в життя, вони доклали чимало зусиль. Кульмінацією дитячого свята став запуск повітряної кулі, наповненої словами підтримки.

 

І хоча головне дитяче свято позаду, акція «Слова допомагають» триває. У будь-який час кожен з нас може виділити хоча б хвилинку, щоб проявити турботу і написати такі важливі слова підтримки дитині, котра конче їх нині потребує.

 

Беріть участь у всеукраїнській кампанії "Слова допомагають"!.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://tv5.zp.ua/news/7066/Detyam-v-Svyatogorske-YUNISEF-ustroil-nastoyaschij-prazdnik

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1601

 

 

Переглядів: 701 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024