Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 11 » У Житомирі відзначили Всесвітній день донора крові
17:43
У Житомирі відзначили Всесвітній день донора крові

 

НА  ЧЕСТЬ  ДАРУВАЛЬНИКІВ  КРОВІ

 

 

 

14 червня - Всесвітній День донора крові. Він

проходить у цьому році під девізом: «Дякую за

порятунок мого життя».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже стало традицією на відзначення Всесвітнього дня донора крові, що Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України спільно з обласним центром крові проводять вшанування добровільних дарувальників крові.

 

Мета щорічної події - можливість відзначити і висловити вдячність тим людям, які добровільно дарують свою кров і цим сприяють збереженню життя та здоров’я хворим і постраждалим, а також залучення більшої кількості людей до регулярного донорства крові і в першу чергу молоді.

 

 

 

 

Ось і цього року в конференц залі інституту медсестринства в присутності студентів, школярів, курсантів вищого військового інституту, представників громадських організацій, органів влади   відбулась  така зустріч шановних дарувальників крові.

 

 

 

 

 

З вітальними словами до присутніх звернулися: заступник голови облдержадміністрації Ярослав Миколайович Лагута, заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА   Віктор Іванович Лучків, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Володимирович Богдан та заступник головного лікаря обласного центру крові Алла Іванівна Островська.

 

 

 

 

 

Зворушив присутніх  виступ лікаря-гематолога обласної клінічної лікарні ім..О.Ф.Гербачевського Наталії Миколаївни Замятіної, яка розповіла про потреби в донорській крові та її препаратах для лікування хворих, а також озвучила листи-подяки від хворих, яким допомагає в лікуванні донорська кров.

Донори, які набули статусу «Почесний донор України» отримали відповідні посвідчення, вітання та квіти.

 

 

 

 

 

Подяками Департаменту охорони здоров’я нагороджені: начальник військового інституту Даник Юрій Григорович, в.о. начальника  головного управління ДСНС в Житомирській області Кучин Аполлінарій Васильович, донори - студенти та волонтери.

Голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України вручив Почесні  грамоти обласної організації ТЧХУ та грошові винагороди найактивнішим донорам-медикам.

 

 

 

 

 

Прикрашали свято своїми виступами дитячий фольклорний колектив «Джерельце» під керівництвом Ангеліни Іванівни Несторової та діти молодіжного клубу «Кристал» і студенти технологічного університету за що їм щира подяка.

Слова подяки висловлюємо ректору інституту медсестринства Віктору Йосиповичу Шатило за можливість проводити такі заходи в конференц  залі інституту та голові обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Аллі Федорівні Супрязі за постійну спонсорську підтримку безоплатних донорів крові.

 

Додаткова інформація:

 

Станом на 11 червня у Житомирській області за багаторазову дачу крові (більше 40 кроводач повною фізіологічною дозою)  звання «Почесний донор СРСР» і «Почесний донор України» мають понад 2000 осіб, 1 донор - ордень «Княгині Ольги» ІІІ ступеню, 4 донори - удостоєні звання «Заслужений донор України». 

 

Дарувальники крові, котрі мають звання - «Заслужений донор України», «Почесний донор України» та «Почесний донор СРСР», згідно Закону України «Про донорство крові та її компонентів»,  прийнятого у 1995 р., користуються відповідними пільгами.

 

Тож запрошуємо до лав безоплатних донорів крові!

Пам’ятайте,  дати кров – це подарувати життя!

 

 

Фото – із сайту Житомирської ОО ТЧХ України

За джерелом:

http://redcross.zt.ua/?p=1749

 

Переглядів: 714 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024