Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 13 » У Запоріжжі вшановували тих, чия кров врятувала безліч життів
09:08
У Запоріжжі вшановували тих, чия кров врятувала безліч життів

 

СВЯТО  ДОНОРА

 

 

Концерт, приурочений до святкування

Всесвітнього дня донора крові, який щорічно

відзначається 14 червня, пройшов в актовій

залі сімдесят другої школи.

 

 

 

 

 

 

 

Організували урочистий захід Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста України та обласна станція переливання крові.

 

 

 

 

- У всьому світі прийнято, що кров є самим безцінним даром, який кожен з нас може дати нужденним, - поділився з "Індустріалкой" голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України, заслужений лікар України Костянтин Сілін. - Препарати, які виготовляються з крові - вони незамінні, тому як даються з живого організму. А сьогодні ця тема вкрай актуальна - йдуть події на сході України, надзвичайна ситуація на нафтобазі у Київській області, де дуже багато обпалених, а при їх лікуванні одним з найважливіших препаратів є кров. Велике спасибі всім донорам! Особливо хочу висловити величезну подяку колективу комбінату "Запоріжсталь", який постійно бере активну участь у зборі крові і є давнім і надійним партнером Червоного Хреста в усіх милосердних справах.

 

 

 

 

Донорство завжди було однією з традицій колективу комбінату "Запоріжсталь". Про це розповіла Людмила Преснякова (на знімку), головап первинного осередку ТЧХ "Запороіжсталі".

 

 

 

 

- Щороку на комбінаті проводяться п'ять днів донора, за які банк крові поповнюється в середньому на 600-700 літрів крові, - підкреслила голова первинного осередку Товариства Червоного Хреста комбінату "Запоріжсталь" Людмила Преснякова. - Для підтримки донорського руху на комбінаті розроблено "Положення про порядок надання пільг донорам" - понад ті пільги, які передбачені законодавством. На матеріальну допомогу донорам у вигляді продуктових наборів комбінат "Запоріжсталь" в минулому році виділив близько 200 тис. грн, а в поточному заплановано 300 тис. грн. Адміністрація надає допомогу в оздоровленні донорів та їх сімей. Комбінат бере участь у благодійних акціях. Так, щорічно в рамках акції "Любов милосердствує" ми переводимо 60 доз крові до відділення онкогематології дитячої обласної лікарні. Для створення відповідних умов зберігання крові та її компонентів в минулому році комбінат передав Запорізькій обласній клінічній лікарні спеціалізоване холодильне обладнання. Своє свято донори "Запоріжсталі" відзначать черговим Днем донора 17 червня.

 

 

 

 

Людмила Миколаївна від імені багатотисячного трудового колективу комбінату передала донорам щирі вітання та слова вдячності за благородні вчинки в ім'я порятунку життя людей.

 

 

 

 

- Ми з вами робимо одну дуже потрібну справу - відновлюємо здоров'я нашого населення, - звернулася до донорів головний лікар обласної станції переливання крові Алла Знаменська (на знімку). - Що може бути в країні, такій хворій  сьогодні, найбільшим багатством? Це здоров'я її населення. Завдяки всім нам ми переможемо будь-яку біду і збережемо здорову, прекрасну націю. Я вам всім дякую і бажаю здоров'я! І, дай Бог, щоб все це тривало далі. Завдяки вашій ініціативі і бажанням допомогти наша служба є однією з передових в Україні.

 

За перші п'ять місяців цього року Запорізька область поповнилася 49 почесними донорами України, серед яких машиніст Запорізького титано-магнієвого комбінату Юрій Круглий, який 43 рази безоплатно здав більше 18 літрів крові і підручний сталевара в мартенівському цеху металургійного комбінату "Запоріжсталь" Сергій Лавринець, який 61 раз безоплатно здав плазму - більше 36 літрів.

 

 

 

 

- Ми допомагаємо не тільки своїм працівникам, але і всім нужденним, - розповів "Індустріалці" запорожський сталевар Сергій Лавринець, який здає кров з 2003 року. - Донором може бути не кожен, тому допомагає той, хто здоровий. Багато моїх друзів також здають кров. Коли приходимо на станцію переливання крові, то медперсонал нас вже впізнає.

 

 

 

 

Привітати колегу прийшли інші працівники комбінату "Запоріжсталь", які також є почесними донорами України.

 

 

 

Так, електромонтер цеху холодної прокатки №1 Василь СТАФОРОВ (на знімку) носить це горде звання з 2008 року.

 

- Вперше здав кров, коли мені було 18 років, - поділився з "Індустріалкою" Василь Володимирович. - Став донором, бо треба допомагати тим, хто цього потребує. Кров здаю 4-5 разів на рік. Думаю, наша кров врятувала вже не одне життя. Комбінат "Запоріжсталь" цілком підтримує донорів, за що йому велике спасибі!

 

 

 

 

Машиніст Запорізького титано-магнієвого комбінату Юрій Круглий, а тепер уже і почесний донор України, став здавати кров ще до армії.

 

 

 

 

- Відслуживши в армії, пішов працювати на завод, - розповів Юрій Іванович (на знімку). - Відтоді став безплатним донором. Зазвичай здаю кров для дітей. Є така дитина, для якої 10-15 чоловік кожні півроку виступають донорами. У дівчинки рак крові. Батьки кажуть, що начебто пішла на поправку.

 

 

 

 

Важливо знати, що крім неоціненної допомоги нужденним, донорство корисне і тим, хто здає кров.

 

- По-перше, це високий громадянський обов'язок - людина дарує частинку свого серця, частинку свого організму, стає на рівну дошку з тією людиною, котрій здає кров, - розповів "Індустріалці" голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України, заслужений лікар України Костянтин Сілін. - По- друге, донорство стимулює омолодження організму - ти даєш кров, але організм відновлює цю втрату. У жінок частіше йдуть ці обміни і відновлення крові. Так, жінка може здавати кров п'ять разів на рік, а чоловік - чотири. Це корисно для організму. Але, найголовніше, - це високий громадянський обов'язок і життєва позиція людини!

 

 

Фото –www. iz.com.ua

За джерелом:

http://iz.com.ua/zaporoje/72942-v-zaporozhe-chestvovali-teh-chya-krov-spasla-mnozhestvo-zhizney-fotoreportazh.html

 

Переглядів: 798 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024