Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 13 » 14 червня - Всесвітній день донора
21:04
14 червня - Всесвітній день донора

 

ВНЕСОК  ЛЬВІВСЬКИХ  ДОНОРІВ

 

   

   Щомиті  комусь у світі потрібна кров. Мільйони

   людей вдячні за своє врятоване життя людям,

   яких вони ніколи не зустрінуть, людям, котрі

   добровільно і без будь-якої нагороди дарують кров.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кров використовують у педіатрії при загрозливих для життя дітей анеміях, в акушерсько-гінекологічній практиці при ускладненнях вагітності, при травмах, опіках та інших патологіях. Достатність крові  може  бути досягнуто істотним зростання  людей, які здають кров регулярно і на добровільній основі.

 

Служба крові Львівської області заснована у 1945р. і на даний час представлена Львівським обласним центром служби крові, Сокальською та Дрогобицькою філіями, а також 23 відділеннями трансфузіології, які функціонують в центральних районних та міських лікарнях.

 

 

 

 

Минулого року на Львівщині більш як 24000 донорів здали безкоштовно кров і врятували життя багатьом хворим. Відповідно від цих донорів заготовлено близько 13000 л цільної крові. Серед них працівники всіх сфер народного господарства: студенти, робітники, військовослужбовці. У багатьох випадках почувши інформацію про потребу та необхідність у здачі крові певної групи, люди виконують цю почесну місію - місію рятування життя.

 

 

 

 

На даний час установами служби крові області виготовляються і використовуються великі спектри компонентів та препаратів крові, які необхідні  для лікування хворих на найрізноманітні захворювання: еритроцитарна маса, свіжозаморожена плазма, альбумін, гамаглобуліни направленої дії,  кріопреципітат, полібіолін.

 

 

 

 

За 5 місяців 2015р. 9258 донорів крові здало безоплатно кров. Протягом 2014-2015рр. більше 2000 донорів-волонтерів здали кров для поранених воїнів на сході України, котрі проходять лікування у ВГ ЗОО.

 

Для проведення лікування поранених у військовий шпиталь передано більше 50 л свіжозамороженої плазми, 15 л еритроцитарної маси, 5,2 л альбуміну. Протягом 2014р-2015рр. організовано більше 15 виїздів для забору донорської крові у  ЦРЛ, зокрема,  у містах Борислав, Пустомити, Мостиська, Судова Вишня та інших.

 

 

 

 

Більше 800 донорів безоплатно здали кров для онкогематологічних хворих дітей, які знаходяться на лікуванні у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, та  онкогематологічних хворих, які проходять лікування  у 5 МЛ м.Львова.

 

Дякуємо всім людям, які проявляють великий гуманізм, добровільно стають в ряди донорів, здають кров  і рятують життя багатьом хворим  і потерпілим!

 

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

 

Наша довідка:

 

Первинний осередок Личаківської РО ТЧХ ТЧХ  у Львівському обласному Центрі служби крові  зовсім невеликий. У ньому не  більше 20 діючих членів, але робота, яку вони виконують, є однією з ключових у Червоному Хресті: саме тут звичайні громадяни стають донорами і, завдяки своєму милосердю, рятують життя поранених і прикованих недугою до постелі своїх співвітчизників. Особливо це значимо  тепер, коли доля країни вирішується у збройному конфлікті на сході України.

 

Ігор Горбаль, голова осередку Товариства, це дуже добре розуміє. Його завжди підтримує головний лікар ОЦСК Ярослав Дяків  (на знімку - справа). З великим почуттям громадянського обов'язку вони включилися у позапланову роботу, яку диктує загальна ситуація, що склалася на сьогодні в державі.

 

Тож привітаймо їх, і увесь колектив  Львівського обласного Центру служби крові, з Всесвітнім днем донора і побажаймо успіхів у роботі.

 

Фото – Ірини Апостолюк

Джерело:

http://www.guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/4407.html

 

Переглядів: 678 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024