Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 29 » Азійська країна навчилася боротись із MERS
17:36
Азійська країна навчилася боротись із MERS

 

НЕДУГА  ЗДАЄ  ПОЗИЦІЇ

 

       

       У Таїланді 75-річний бізнесмен з Оману цілком вилікувався

       від близькосхідного респіраторного синдрому (MERS).

 

 

 

 

 

 

 

 

Про перший підтверджений випадок зараження близькосхідним респіраторним синдромом в країні стало відомо 18 червня. Оманський бізнесмен прилетів до Таїланду 15 червня на лікування серцево-судинного захворювання в приватну лікарню Бамрунграт. Вона є однією з найкращих в країні.

 

Сам пацієнт був тут же переведений в Інститут інфекційних хвороб, а ще 163 особи, які мали з ним у контакт, проходили карантин в тому ж інституті і в інших профільних лікарнях. У жодної особи зараження не підтвердилося.

 

"Під час останнього лабораторного тесту ми не виявили вірусу в пацієнта", - сказав представник міністерства Сурачет Сатітрамаї. Він підтвердив, що три родичі бізнесмена також не заражені коронавірусом. За словами Сатітрамаї, вилікувавшись від вірусу, пацієнт на деякий час залишиться на карантині, щоб лікарі могли простежити за станом його здоров'я.

 

МОЗ Таїланду зараз веде спостереження за 36 людьми, які мали контакт з бізнесменом. З часу ізоляції пацієнта з Оману жодного нового випадку MERS в Таїланді не виявляли. В аеропортах країни працюють команди медиків, які використовують температурні сканери для виділення з потоку пасажирів, котрі прибувають з Близького Сходу і з Південної Кореї осіб, у яких є симптоми простудних захворювань.

 

69 державних і приватних лікарень в країні перепрофільовані на прийом пацієнтів з MERS і обладнані для карантину тих, у кого запідозрена наявність зараження.

 

Коронавірус останнім часом поширився Південною Кореєю. До тепер влада цієї держави підтвердила 182 випадки зараження, 32 людей померло. Натомість з лікарні виписався 91 пацієнт з діагнозом MERS. Близько 2,5 тисяч людей перебувають на карантині з підозрою на цю інфекцію, яка не має виражених симптомів на ранніх етапах.

 

Вакцини від вірусу не існує. Найбільшому ризику захворювання схильні люди з ослабленим імунітетом, хронічною хворобою легенів, діабетом і з нирковою недостатністю. У світі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) на 20 червня, зафіксовано 1334 випадки зараження вірусом MERS, померла 471 людина. Смертність від вірусу на Близькому Сході склала близько 40%, а в Південній Кореї - близько 17%, додає РІА Новості.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.expres.ua/health/2015/06/29/141462-aziyska-krayina-navchylasya-borotys-mers

 

 

 

Переглядів: 536 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024