Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 30 » Похід у Малинівський ліс волонтерів Червоного Хреста Харківської ОО ТЧХ України
18:04
Похід у Малинівський ліс волонтерів Червоного Хреста Харківської ОО ТЧХ України

 

«ВОВКИ»  ТА  «ВИДРИ»  БЕРУТЬ  СЛІД

 

       

 

 Репортаж Катерини Васильцової про похід

 у Малинівський ліс волонтерів Червоного

Хреста Харківської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Передсвятковий день, 27 червня, був наповнений величезною кількістю позитивних емоцій. Напевно ніхто й подумати не міг, що все буде ТАК круто !!! А тепер по суті.

 

 

 

 

Ініціатором походу стали активні волонтери Товариства Червоного Хреста в м. Харкові, але відбувся він тільки завдяки слідопитам, зокрема, душі походу - Лені (на фото).

 

 

 

 

Почалося все о 8 ранку на залізничній станції Левада, де група з 20 осіб зібралася для поїздки в мальовниче місце - Малинівський ліс. Там нас чекали чудові люди - Марина, Вова і Вітя з турклубу «Слідопити», котрі не пошкодували часу і сил для підготовки цікавого проведення часу для нашої групи.

 

 

 

 

Квест почався ще в електричці, яка не зупинилася в Малинівці і відвезла нас на одну зупинку далі. А оскільки йти у спеку було важко і з нами була дитина, ми вирішили залишитися на станції в очікуванні наступної електрички.

 

Звичайно ж, ми не втрачали часу дарма - грали у веселі ігри на знайомство і згуртування нашого колективу. Коли ми нарешті добралися до пункту призначення, нас зустріла Марина, розповіла про вигаданого персонажа Леопольда, завдяки якому електричка не зупинилася і відвела нас у табір.

 

 

 

 

Там-то все і почалося. Для початку нас не захотіли годувати, бо, за словами Вождя Вови, їжу треба заслужити. Тож ми розділилися на 2 команди – «Вовки» та «Видри».

 

Командиру кожної команди вручили компас і карти для спортивного орієнтування на місцевості, провели інструктаж.

 

 

 

 

Поки команда «Видр» вирушила проходити етапи квесту, команда «Вовків» разом з інструктором Вітею зайнялася переправою через перешкоду (річку чи яр). Ми навчилися лазити по мотузці за допомогою спеціального спорядження і літати на маятнику. За що заслужили по яблуку!

 

 

 

 

Квест зі спортивного орієнтування складався з 10 точок: хороша спортивна підготовка, вміння читати карти і користуватися компасом нам дуже знадобилися, адже Марина і Вова подбали про те, щоб заповітні призми з підказками перебували у самих різних місцях, іноді важкопрохідних.

 

 

 

 

Важливо було звертати увагу на всі дрібні знаки на карті, як, наприклад, мікро вирви, западини або височини. Азарт охоплював команди все більше і більше, хотілося скоріше знайти всі підказки і отримати заповітний приз - скарб туриста у вигляді банки згущеного молока!

 

На шляху від однієї точки до іншої ми знаходили сліди різних тварин, - козулі, кабана, тхора, черепахи.

 

 

 

 

Ми бачили зайців, змій, жуків, дізнавалися про нові рослини і гриби. Квест дуже згуртував команди, ми дізналися один про одного багато цікавого і знайшли нових друзів.

 

Мокрі від бігу по лісі, виснажені, але щасливі, учасники повернулися в табір і вирушили до мальовничого місця біля водойми для другої частини нашого шаленого дня.

 

Поки частина хлопців змивала втому водою, на вогнищі кипіла смачна польова каша, до якої приготували бутерброди і салат.

 

 

 

 

 

Вова показав своє господарство слідопита. Чого тут тільки не було! Та найбільшу увагу прикував до себе лук.

 

 

 

 

Вова взяв луки і стріли, натягнув тятиву, і одна зі стріл майже беззвучно прошурхотіла попри нас і вістрям вп'ялася у ціль.  

 

 

 

Груди розпирала радість. Ми на кілька століть повернулися у минуле. Стріли, що віялом полетіли у мішень просто паралізували увагу більшості учасників квесту. Навіть запах каші не міг їх відірвати від цього захоплюючого видовища.

 

 

 

 

Та голод – не тітка. Він таки владно нагадав про себе, і, заховавши стріли у колчан,  волонтери і слідопити смакували смачною кашею та ділилися враженнями про проведений день.

 

Звечоріло. Ось і підійшов час покидати прекрасне місце. На нас чекала електричка. Дуже складно було залишити лук і стріли, всім так сподобалося це заняття, але відсутність засобів від комарів і перспектива запізнитися на електричку поквапила учасників і, зібравши рюкзаки, зробивши спільне фото і подякувавши організаторам за чудовий день, ми вирушили через ліс на станцію.

 

Звичайно ж прощатися не хотілося. У вагоні електрички, а потім в метро - все ще довго розмовляли, грали у різні ігри і веселилися. Цей день не пройшов даремно! Бадьрість знову повернулася і спогад про сірі будні полишив нас.

 

 

 

 

Волонтери Червоного Хреста Харківської ОО ТЧХ України та інші учасники походу висловлюють величезну подяку Марині, Вові і Віті за такий чудовий і наповнений великою кількістю вражень день! Завдяки вам, ми дізналися стільки всього нового і цікавого! Будемо дуже раді новій зустрічі у новому поході!

 

 

Фотозвіт про похід у Малинівський ліс дивимося тут - https://vk.com/album-96031260_217506722

 

Ще раз спасибі всім учасникам походу! Вступайте в нашу групу Червоного Хреста, станете волонтерами, братимете участь в заходах і допомагатимете змінювати світ на краще!

 

Разом ми зможемо більше!

 

 

Автор: Катя Васильцова

 

(Переклад з рос. мови - О. Апостолюка, волонтера Червоного Хреста)

 

Фото – із сторінки в соцмережі Харківської ОО ТЧХ України

За джерелом:

https://vk.com/id159985456#/kharkovredcross?w=wall-24022353_3662

Переглядів: 769 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024