Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Липень » 10 » Україна прагне змінити схеми постачання російської гуманітарної допомоги на Донеччину - ЗМІ
07:57
Україна прагне змінити схеми постачання російської гуманітарної допомоги на Донеччину - ЗМІ

       

 

У  РУСЛО  ЗАКОННОСТІ

 

 

 

 

У бік Донецька гуманітарний вантаж повинен йти

через Червоний Лиман, Кривий Торець і Ясинувату.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Київ запропонував Москві доставляти гуманітарну допомогу поїздами, а не вантажіками. МЗС України передало Росії документ під назвою "Спільний алгоритм доставки українських і російських гуманітарних вантажів в деякі райони Луганської та Донецької областей", в якому пропонується змінити існуючу схему постачання гуманітарних вантажів з РФ на Донбас.

 

 

Про це повідомляє з посиланням на українські дипломатичні джерела "Комерсант".

 

Київ наполягає на тому, щоб вантажі з Росії доставлялися на Донбас залізницею. Поїзд повинен перетинати український кордон в районі населеного пункту Тополі (Харківська область), перевірка вантажу повинна проводитися трохи далі, в місті Куп'янську.

 

У Куп'янську до поїзда з вантажем з РФ повинні приєднуватися вагони з українською гуманітарною допомогою. У бік Донецька ешелон повинен йти через Червоний Лиман, Кривий Торець і Ясинувату. А в сторону Луганська - через Сватове і Светланове.

 

Щоб російський вантаж був визнаний дійсно гуманітарним, РФ повинна за тиждень до його відправлення направити в Міжнародний Комітет Червоного Хреста, управління верховного комісара ООН у справах біженців чи іншу узгоджену з Україною міжнародну організацію детальну інформацію про його зміст.

 

 

Така ж інформація повинна бути спрямована Росією і відповідною міжнародною організацією в Мінсоцполітики України, яке протягом одного робочого дня має прийняти рішення про можливість визнання вантажу гуманітарним і при позитивному рішенні проінформувати про це виконавчу владу, Національний банк та представників місцевого самоврядування.

 

Перевірка російського вантажу в Куп'янську повинна здійснюватися в денний час доби. Інспекцію повинні проводити українські співробітники митниці і прикордонної служби разом з Червоним Хрестом або іншою міжнародною організацією.

 

Під час перевірки повинна вестися фото- і відеозйомка.

 

Після перевірки вантаж з РФ об'єднується з українським, і всі вагони маркуються емблемою Червоного Хреста або іншої організації. На ділянці від Куп'янська до лінії зіткнення з територіями, які контролюються бойовиками, вантаж повинні супроводжувати співробітники міжнародної організації, а також представники СБУ та МВС.

 

Після перетину лінії зіткнення за забезпечення безпеки  відповідає російська сторона. За процесом роздачі допомоги повинні стежити представники ОБСЄ.

 

 

 

 

Фото –www. tsn.ua

За джерелом:

http://tsn.ua/ukrayina/ukrayina-pragne-zminiti-shemi-postachannya-gumanitarki-z-rf-na-donbas-zmi-453543.html

 

Переглядів: 522 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024