Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Липень » 12 » Переселенцям-іменинникам у Мелітополі влаштували свято
11:05
Переселенцям-іменинникам у Мелітополі влаштували свято

 

НА  ПЕРЕКІР  ВІЙНІ

 

 

 

В одному із розважальних закладів міста Мелітополя

маленькі переселенці з Донецької та Луганської

областей відсвяткували день народження дружною

компанією. Зі святом дітей, котрі народилися в травні

і червні, привітали представники фонду Unicef,

Товариства Червоного Хреста, міська влада

та мелітопольські меценати.

 

 

 

 

 

За святковим столом вітали 21 дитину у віці від року до 14 років. Поки накривали на стіл, дітей зайняли рухливими іграми. По колу малюки передавали м'яч, при цьому називаючи своє ім'я і місце звідки вони приїхали. З Луганська, Донецька, Горлівки, Ясинуватої, Авдіївки, Волновахи їх родини виїхали давно і в Мелітополі вже адаптувалися.

 

 

 

 

Марина приїхала з Докучаєва Донецької області в лютому нинішнього року. Тоді бомбили околиці міста, але коли снаряди стали розриватися в п'ятистах метрах від будинку, сім'я вирішила виїхати. Разом з Мариною приїхали батько, мама і троє дітей п'яти, десяти і дванадцяти років. Малюків відразу влаштували в дитячий садок і школу. Сім'я живе в орендованій квартирі. Марина зазначила, що тут їх прийняли радо, але сім'я мріє скоріше повернутися додому.

 

 

 

 

16-річний Тарас з Горлівки. У Мелітополь він приїхав з батьками і своїми дев'ятьма братами і сестрами. Рік тому багатодітна сім'я виїхала до моря в надії, що війна незабаром закінчиться. Цього не сталося, тому родина вирішила зупинитися в Мелітополі. Найстаршій дитині вже 17 років, а молодшенька народилася у місті на березі моря. У Горлівці залишилися родичі, які не бажають виїжджати, хоча складна обстановка в шахтарському місті не змінилася на краще.

 

 

 

 

Малюки із задоволенням гралися на подвір'ї закладу, грали в догонялки і спілкувалися в мирній обстановці. Після ситного обіду дітей продовжили розважати аніматори зі студії дитячого свята Happy Land. А після був святковий торт з доброю традицією задувати свічки. Діти загадували бажання і, здавалося, що бажання у них одне на всіх - мирне небо над головою і повернення додому.

 

 

 

 

Іменинникам підготували подарунки - альбоми для малювання, акварельні фарби, зошити, канцелярські товари, олівці. Фонд Unicef ​​подарував дітям солодкі набори, міська влада подбала про тістечка, а меценати оплатили бургери та напої.

 

 

 

 

За словами голови тутешнього Товариства Червоного Хреста Наталії Жадан, зараз наплив переселенців - мінімальний. У день реєструється 1-2 людини. На даний момент в Мелітополі зареєстровано 4378 осіб, з них 600 - діти.

 

Автор – Катерина Виноградова

 

 

Фото – www.ria-m.tv

За джерелом:

http://ria-m.tv/news/39403/pereselentsam_imeninnikam_ustroili_prazdnik_(foto).html

 

 

Переглядів: 625 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024