Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Липень » 21 » Як Україні подбати про кримчан (Відео)
09:27
Як Україні подбати про кримчан (Відео)

 

ЯК  ПОВЕРНУТИ  ВТРАЧЕНІ  МОЖЛИВОСТІ

 

     

     Політика півзаходів і рух у бік повної блокади

     Криму суттєво впливають на настрої кримчан,

     невблаганно наближають момент усвідомлення

     того, що без зв'язку з материком півострів

     приречений, пише видання Крим.Реалії.

 

 

 

 

 

Такої думки дотримуються українські експерти. Щоб не провокувати звинувачення у відмові від турботи про своїх громадян з боку України і забезпечити реальну підтримку людей, що не по своїй волі опинилися на окупованій території, експерти, поряд з економічною блокадою Криму, пропонують спрямовувати на півострів гуманітарну допомогу від країни, до якої де- юре належить цей регіон.

 

Крим - нероздільний з Херсонщиною

 

Експерт Центру Південно-українського прикордоння Георгій Бянов (Херсон) переконаний в тому, що Крим нероздільний з Херсонщиною.

 

«Херсонщина для Криму - це дорога життя, вода, електрика, ресурси транзитний потенціал, - сказав він у коментарі для сайту Крим.Реалії. - Чому кажемо, що Крим був подарований Україні? Він не був подарований, він був переданий в силу економічних причин. Він харчувався Херсонщиною, вони були єдиним цілим. Без Херсонщини Крим мертвий».

 

 

 

Георгій Бянов

 

Саме тому, за словами Бянова, свого часу радянське керівництво, як би його зараз не критикували, прийняло рішення передати півострів Україні. «Крим російськомовний, але економічно, культурно та історично він все-таки нерозривно пов'язаний з Україною і Херсонщиною, зокрема», - нагадав експерт.

 

Тому, за його словами, нинішня розділеність двох регіонів поглиблює кризу, економічне падіння, зниження рівня життя в Криму. У зв'язку з цим, як вважає Бянов, гіпотетично можлива експансія на Херсонщину.

 

Експерт припустив, що, ймовірно, надалі відбуватиметься відтік працездатного населення з Криму, в більшості на півострові залишаться пенсіонери, які перебувають на утриманні у держави.

 

«Існуюча тактика півзаходів в плані поставок продукції, частково заблокованого повідомлення сприяє формуванню протестного потенціалу у населення Криму. Населення Криму усвідомлює свій нерозривний зв'язок з Україною, розуміє, що ті узи, які були порвані, ведуть до погіршення їх стану. Пропаганда не може існувати довго. Реальні проблеми, з якими стикаються кримчани, все-таки витіснять галас. І тому, дійсно, слід запастися терпінням», - переконаний Бянов.

 

Експерт також закликав з великою обережністю підходити до питання повного припинення поставок продовольства і ресурсів у Крим.

 

В якості турботи про громадян – гуманітарна допомога

 

Більш радикальну позицію в цьому питанні зайняв експерт фонду «Майдан закордонних справ» Юрій Смілянський (Київ). На його думку, припинення пасажирських перевезень повинно було йти паралельно з припиненням товарного та ресурсного забезпечення Криму.

 

«Будь-яка війна складається з трьох елементів: безпосередньо силовий контакт, інформаційна війна, як елемент загальної війни, і змагання економічних можливостей. Поставляючи товари, сировину і ресурси на окуповані території, Україна фактично дає можливість країні-агресору використовувати наш економічний потенціал для ведення війни проти себе. Ми їм фактично допомагаємо і частина нашого убогого економічного потенціалу будуть використовувати проти нас. Це неприпустимо», - підкреслив Смілянський.

 

 

 

Юрій Смілянський

 

Про те, як же Україні проявити турботу про кримчан, експерт висловився так: «Якщо держава не контролює територію, то говорити про стовідсоткове виконання конституційних зобов'язань перед громадянами - абсурдно. Як можна їх виконати, якщо ви не контролюєте територію? Це може бути лише обмежене виконання своїх зобов'язань. В першу чергу, що потрібно людям на окупованих територіях? Потрібно вижити. Тоді першорядне завдання держави - забезпечити виживання. Одним з інструментів такого забезпечення є гуманітарні поставки. Але такі гуманітарні поставки повинні чітко проходити тільки під егідою Червоного Хреста та інших подібних міжнародних організацій, які будуть цю гуманітарну допомогу доносити до конкретного споживача - тобто до людини, а не передавати тим, хто називає себе владою на окупованих територіях», - вважає Смілянський .

 

Крім того, він розповів про пропозицію громадських організацій створити «вузли обміну» на території, контрольованій українською владою, але максимально наближеною до півострова - на Херсонщині.

 

«Де громадянин, який опинився на окупованій території, зможе приїхати, купити або отримати у вигляді допомоги необхідний обсяг продуктів, отримати інші види послуг, які може йому надати держава, і з цим повернутися на окуповані території, адже у нього можуть бути різні причини залишатися там», - пояснив представник Майдану закордонних справ.

 

У припиненні постачань до Криму експерт вбачає мінімалізацію можливості використання агресором економічного потенціалу України і виникнення якогось важеля для вирішення проблем окупованих територій.

 

Гуманітарна ж допомогу, як прогнозує Смілянський, продемонструє турботу України про своїх громадян, навіть при її нинішніх обмежених можливостях.

 

 

 

 

 

 

Фото – khersonline.net

Джерело:

http://khersonline.net/novosti/politika/42825-kak-ukraine-pozabotitsya-o-krymchanah.html

 

Переглядів: 670 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 14:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024