Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Липень » 23 » Вчені визначили найдавніше інфекційне захворювання
10:40
Вчені визначили найдавніше інфекційне захворювання

 

БІБЛІЙНА  ХВОРОБА

 

  

       Групі вчених із Х'юстона вдалося з'ясувати, яке інфекційне

       захворювання є самим найстаршим в історії людства.

 

 

 

 

 

 

 

 

Виявляється, бактерії прокази існували ще 10 мільйонів років тому, і вони абсолютно точно були причоною смерті багатьох з числа наших далеких предків.

 

Дослідники з Техаського Університету виявили, що два види бактерій, які викликають лепру (відому також як проказа), походять від спільного свого "бактеріального предка", що існував 10 мільйонів років тому.

 

Зараження людей проказою відбувалося, коли вони покидали Африку 100 000 років тому, намагаючись заселити весь світ. Як відзначають вчені, і сьогодні багато наших сучасників хворіє на лепру - хронічне інфекційне захворюванням, яке вражає нервову систему і шкіру людини.

 

Ще в 2008 році вченим Ксіянь-Янь Хан з Техаського Університету була виявлена ​​нова бактерія прокази Mycobacterium lepromatosis, і з того часу були вивчені 20 її генів.

 

Раніше вважалося, що попередники нинішніх бактерій лепри піддалися масштабній еволюції, що призвело до відключення близько 40% генів в геномі. Однак Хан, спільно з професором Франсіско Сілва з Університету Валенсії в Іспанії, змогли довести, що лепра не зазнала таких серйозних змін - вона залишається такою ж, як і мільйони років тому.

 

Бактерії прокази не можуть існувати поза тілом людини, якщо не брати до уваги диких броненосців, заражених американськими дослідниками кілька століть тому.

 

Більше 400 штамів Mycobacterium leprae, проаналізованих вченими, мають практично однаковим геномом, а це говорить про те, що даним захворюванням наші далекі предки заражалися 100 тисяч років тому, покидаючи Африку.

 

Дослідниками було встановлено, що генетична активація бактерій проявилася 20 млн років тому. Це означає, що попередники бактерій лепри вражали самих далеких предків людини під час їх появи на Землі, а це 10 млн років тому назад.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://medguru.ua/news/view_item/4153

 

 

 

 

Переглядів: 576 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024