Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Липень » 27 » Черкащина приймає влітку близько 10 переселенців кожного дня
09:06
Черкащина приймає влітку близько 10 переселенців кожного дня

 

ТОЛЕРАНТНІСТЬ

 

 

 

 

До Черкаського обласного контактного центру

за допомогою звертається щодня у середньому

від 5 до 10 переселенців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зараз на Черкащині перебуває 13 197 осіб, що переїхали з тимчасово окупованих територій України, тобто майже 8 тисяч родин, пише Вечірка.

 

Директор Черкаського обласного контактного центру Лариса Ходаковська відзначила, що влада намагається створити якнайкращі умови для проживання переселенців. Тож до Черкаської області їдуть громадяни не тільки з районів збройного конфлікту на сході України, а й з інших областей, де людей не задовольняють умови перебування.

 

Крім того, черкащани привітно та толерантно ставляться до тих, хто вимушено покинув власну домівку. Тож за весь час із області в інші регіони виїхало лише 2758 громадян.

 

– Зараз кількість переселенців, які прибувають до нашої області не перевищує 10 людей за добу. Якщо порівнювати, то в грудні минулого року кожного дня ми приймали до 450 осіб. Однак, не зважаючи на кількість громадян, що переїжджають з тимчасово окупованих територій до нас, місця для них ми завжди знайдемо, − зазначила Лариса Ходаковська. – На території області підготовлено 11 об’єктів, де можемо спокійно розмістити 45 осіб хоч зараз.

 

За словами директора Черкаського обласного контактного центру, держава також дбає про дітей переселенців та надає їм послуги з оздоровлення. З початку літа 431 дитина вже відпочила в літніх таборах чи санаторіях. Також до кінця літа на відпочинок до Черкащини на оздоровлення передбачається запросити ще 51 дитину зі сходу України.

Черкаський обласний контактний центр тісно співпрацює з волонтерами та міжнародними благодійними організаціями. Так, нещодавно обласна організація Товариства Червоного Хреста України виділила більше 646 тисяч гривень матеріальної допомоги переселенцям.

 

За підтримки БО «Благодійний фонд «Свої» регіон отримав у квітні адресну благодійну допомогу на суму понад 666 тисяч гривень.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://provce.ck.ua/za-dobu-cherkaschyna-pryjmaje-do-10-pereselentsiv/

 

 

Переглядів: 546 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024