Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Липень » 28 » Меценати наших днів: Тенісист Р.Федерер пожертвував 13,5 млн доларів на благодійність
03:08
Меценати наших днів: Тенісист Р.Федерер пожертвував 13,5 млн доларів на благодійність

 

ЛЮДИНА  ШИРОКОЇ  ДУШІ

 

 

 

Швейцарський тенісист Роджер Федерер виділив 13,5 мільйонів доларів

на будівництво освітніх установ в Малаві (держава в Африці - ред.),

передає УНН з посиланням на американське видання Tennis World.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На гроші від зіркового спортсмена в африканській країні мають побудувати  81 дошкільний заклад.

 

Нагадаємо, що Р.Федерер розпочав роботу над цим планом десять років тому, при співпраці зі швейцарським банком Credit Suisse. Завдання проекту - допомогти малозабезпеченим африканським дітям здобути освіту, яка допомогла би їм у майбутньому.

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Роджер Федерер - один з найуспішніших тенісистів світу, котрий вже понад 10 років не втрачає позицій у світовому рейтингу ТОП-10 в одиночному розряді. Роджер - переможець безлічі турнірів. Колись йому належала перша ракетка світу. Він виграв 86 одиночних титулів категорії АТР, серед яких 18 перемог на турнірах “Великого Шолому”. На рахунку швейцарця значиться також понад 1000 виграних поєдинків.

 

Про те, як спортсмен досяг своїх успіхів у тенісі та про його особисті перемоги, читайте далі.

 

 

 

 

 

Роджер Федерер в дитинстві

 

 

 

 

Роджер Федерер в юності

 

Роджер Федерер народився на північному заході Швейцарії в місті Базель 08.08.1981 р. Коріння спортсмена йдуть у Південну Африканську Республіку. Його батько - хімік за освітою, котрий перебрався до Швейцарії працювати на фармакологічній фірмі, а його мати - громадянка Швейцарії. Сам же Роджер має два громадянства: Швейцарії та ПАР, але під прапором останньої ніколи не виступав.

 

Батьки Роджера захоплювалися тенісом, а мати навіть стала тренером з тенісу в дитячому тенісному клубі. Вони часто брали сина з собою на корт, а вже в три роки він сам взяв у руки ракетку. Хоча не можна сказати, що любов до тенісного спорту у Роджера з'явилася з того самого моменту.

 

Будучи дитиною, він грав у всі можливі рухливі ігри: футбол, волейбол, баскетбол і так далі. Також спортсмен грав на піаніно задовго до того як прийшов у теніс. В цілому, він був досить звичайною дитиною: любив комп'ютерні ігри, грав з друзями й іноді приносив «двійки» зі школи. Але батьки наполягали на тому, щоб син пішов у великий теніс. Роджер не був проти, бо гра йому давалася досить легко, а коли мати відвела його до професійного тренера, той відразу сказав, що хлопчисько народжений з ракеткою в руці, відзначаючи його відмінні навички. Зі школи він тричі на тиждень ходив на тренування, а в класі у нього були найкращі результати з фізвиховання.

 

У сім років Роджер вперше взяв участь у тенісному турнірі, але, на превеликий жаль, зазнав поразки з результатом 0-6. Після невдачі маленький Роджер не зміг стримати сліз через образу. Всі тренування здалися йому марними. Варто відзначити, був він дитиною досить емоційною і ніколи не стримувався, жбурляв ракетку і влаштовував істерики. За це його часто виганяли з тренувань.

 

Коли синові виповнилося дев'ять, батьки вирішили найняти індивідуального тренера Пітера Картера. Тренер навчив хлопчика психологічним аспектам гри. З часом Роджер починає проводити більше вільного часу з тренером, ніж у колі сім'ї.

 

 

 

 

У 12 років він стає фіналістом Національного чемпіонату Швейцарії серед хлопців своєї вікової групи. Справжній успіх приходить до спортсмена в 15 років, коли він починає вигравати на всіх тенісних турнірах, в яких брав участь. Його успіхи в тенісному спорті стрімко ростуть. Уже в 18 років Роджер увійшов до сотні кращих тенісистів світу.

 

Щоб рости далі, спортсмен почав займатися з новим тренером Пітером Лунгреном. Федерер вирішує остаточно присвятить себе великого тенісу.

 

 

 

 

 

Спортивна кар'єра Роджера Федерера

 

Свій перший дорослий турнір Роджер виграв в 2001 році в Мілані. В цьому ж році на Уїмблдоні тенісист обіграв Піта Сампраса. За наступні два роки він виграв вісім тенісних турнірів, з яких один «Мастерс», але поки йому не під силу «Великий шолом». У 2004 році він виграє Відкритий чемпіонат Австрії та Америки, а також Вімблдон. Цього року він очолює світову класифікацію тенісистів-професіоналів.

 

 

 

 

 

 

Через чотири роки він виграє вп'яте Вімблдон. У 2008 його переслідують травми. Цей рік виявився не таким вдалим для спортсмена як колишні. На Олімпійських іграх у Китаї тенісист завоював золото в парному розряді. А в 2010 році спортсмен виграє 16 титул «Великого шолома». У 2012 році Роджер стає ракеткою світу і отримує черговий титул «Великого шолома». А на Олімпійських іграх у Лондоні спортсмен отримує срібну медаль. Перелічити всі перемоги і успіхи тенісиста з кожним роком все складніше. Так, у січні 2015 Роджер виграє свій тисячний турнір.

 

Особисте життя Роджера Федерера

 

 

 

Роджер Федерер з дружиною Мирославою Ваврінец

 

 

 

Роджер Федерер одружений на чеській екс-тенісистці Мирославі Ваврінец. Зустрілася пара на Олімпійських іграх у Сіднеї. Через дев'ять років вони заявили пресі, що чекають дитину. Мирослава подарувала Роджеру відразу двох дочок, а в травні 2014 Мирослава народила ще двох близнюків-хлопчиків.

 

 

 

 

 

Роджер Федерер з дружиною і маленькими дочками

 

 

 

 

Дружина Роджера Федерера з дочками і сином

 

 

 

Роджер Федерер з дружиною і дочками, що вже підросли

 

 

 

 

Фото - http://the-most-beautiful.ru/?q=men/rodzher-federer.html

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1486129-tenisist-r-federer-pozhertvuvav-13-5-mln-dolariv-na-blagodiynist

 

Переглядів: 869 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024