Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 3 » На Полтавщині відкрили житлову будівлю для переселенців зі сходу України
22:18
На Полтавщині відкрили житлову будівлю для переселенців зі сходу України

 

 

ДАХ  НАД  ГОЛОВОЮ - ЗАБЕЗПЕЧЕНО

 

     

 

     На Полтавщині відкрили житлову будівлю для

     переселенців зі Сходу України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У селищі Нова Галещина Козельщинського району урочисто відкрито житлову будівлю для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, що мігрували до Полтавської області у зв'язку з військовим конфліктом на Сході України, відновлену в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організацій Об′єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

 

У заході взяли участь представники Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», Харківської обласної організації Червоного Хреста в Україні, голова обласної ради Петро Ворона, депутат Верховної ради Андрій Река, керівник апарату облдержадміністрації  Микола Білокінь, в.о. директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Дмитро Орлов, керівники району, селища, підприємств.

 

Від імені переселенців символічний ключ від нової домівки отримав Литвиненко Борис Володимирович.

 

У зв’язку  із військовим конфліктом на Сході України та анексією Криму до Полтавської області була переміщена велика кількість вимушених переселенців. На сьогодні в області зареєстровано понад 28 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість вимушено переміщених осіб становлять пенсіонери, жінки, у тому числі  з дітьми.

 

Було знайдено будівлю, яка не використовувалась вже багато років та відновлено і створено умови для комфортного проживання на І поверсі спільними зусиллями Проекту, обласної, районної, селищної рад, громадської організації «Спадщина».

 

Харківська обласна організація Червоного Хреста в Україні надала допомогу у вигляді меблів, та побутових товарів, необхідних для життя.

 

Перший поверх будівлі стане тимчасовим притулком для 50 людей в тому числі з обмеженими можливостями. Загальна вартість ремонтних робіт становить близько 1,5 млн. грн., з яких Проект ЄС/ПРООН виділив понад 1 млн. грн.

 

В рамках проекту «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб», який ініційовано Полтавською облдержадміністрацією та буде профінансовано Європейським Союзом в рамках підписаного Грантового контракту між  Полтавською облдержадміністрацією та Представництвом ЄС в Україні планується відновити другий поверх будинку. На це передбачено близько 1 млн. грн.

 

 

Фото – www.0532.ua

Джерело:

http://www.0532.ua/news/912274

 

Переглядів: 546 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024