Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Фрагменти доповіді Світлани Пришляк «Про підсумки фінансово-господарської роботи МРО ТЧХ за І півріччя 2015 р.»
13:00
Фрагменти доповіді Світлани Пришляк «Про підсумки фінансово-господарської роботи МРО ТЧХ за І півріччя 2015 р.»

 

СІМ  РАЗІВ  ВІДМІРЯЙ

 

 

 

       

       Фрагменти доповіді головного бухгалтера Львівської ОО ТЧХ

       України С.Д.Пришляк «Про підсумки фінансово-господарської

        роботи МРО ТЧХ за І півріччя 2015 р.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Часи, коли все робилося на око, давно минули. Зараз, коли країна переживає важкі часи, на перше місце виходять проблеми економії, обліку і контролю.

 

У благодійній організації, якою є Товариство Червоного Хреста України, ці вимоги стають ще суворішими, тому що працюємо з людськими пожертвами, тож всі фінансово-господарські операції повинні бути максимально прозорими, логічними і зрозумілими, як для жертводавців, так і для оточуючих нас небайдужих громадян, котрі готові долучитися до грона спонсорів і меценатів, без яких справи милосердя у лиху годину для суспільства ніколи не мали би шансів стати реальністю.  

 

Перше півріччя поточного року, на відміну від попереднього періоду – різко відрізняється. Внаслідок падіння гривни, скорочення реальних доходів населення, застарілим методам роботи, інертності деяких наших працівників - скоротилися і пожертви на благодійність в 1,2 раза.  

 

Та незважаючи на всі ці труднощі, у 2015 р. фінансово-господарська діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України була спрямована на збільшення фінансових надходжень, виконання плану зі збору коштів за марку “Членський внесок”,  та вдосконалення матеріально-технічної бази міських та районних організацій.

 

Основним джерелом фінансування Львівської ООТЧХ є кошти Державного бюджету, Фрайбурзького Червоного Хреста, а також дохід від міських та районних організацій.

 

З Державного бюджету на утримання Патронажної служби милосердя за перше півріччя  2015 р. було виділено  1321,53 тис. грн. У Яворівському  районі за рахунок Фрайбурзького Червоного Хреста прохарчовано дітей-сиріт на суму 24,99 тис. грн.

 

На покриття видатків на оренду приміщень 5 міськрайонних організацій за перше півріччя 2015 р. з місцевого бюджету виділено 1,32 тис.грн, що становить 75% від суми нарахованої орендної плати.

 

У першому півріччі із НК ТЧХ поступили кошти на проведення таких програм, як: 

 

1.Молодіжного проекту «Розвиток навичок емоційної стійкості серед молоді» - 6,49т.грн. Дана програма спрямована на комунікативну взаємодію переміщених осіб із місцевим населенням.

2. Програма «Підтримка амбулаторного лікування туберкульозу» - 6,25т.грн. Дана програма має на меті активізувати надання інформаційних матеріалів пацієнтам, виписаних з протитуберкульозних закладів.

3.Програма  «Громадський неспокій» -17,86т.грн. Вона направлена на проведення тренінгів з першої невідкладної допомоги з 04.06 - 06.06.2015 р.

 

Завдячуючи співпраці з Баденським Червоним Хрестом (Німеччина) за перше півріччя 2015 р. закуплено медикаментів для одиноких малозабезпечених громадян на суму - 266,91 тис.грн.

 

 

 

 

Надалі триває всеукраїнський проект Глобального Фонду «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МРТБ шляхом забезпечення максимально наближених медико-соціальних , психологічних послуг та формування прихильності до лікування», в якій Львівська область задіяна з 2010 р. За перше півріччя на дану програму поступило 432,81 тис. грн., отримано 700 продуктових наборів на суму - 58,22т.грн.

 

По загальному доходу за перше півріччя 2015 р. Львівською обласною організацією було зібрано коштів на суму 628,95 тис.грн., в тому числі завдяки розповсюдженню марки “Членський внесок”- 464,25 тис.грн. У порівнянні з 2014 р. загальний дохід зменшився в 1,2 рази. Дохід від  розповсюдження марки "Членський внесок" збільшився в 1,1 раза.

 

 

На 50%  і більше виконали фінансово-господарський план лише дев'ять МО/РО (Галицька МО - 51,86%, Шевченківська МО - 64,78%, Дрогобицька МО - 50,23%, Трускавецька МО - 120,71%, Червоноградська МО - 57,34%, м. Моршин - 123,84%, Жовківська РО - 65,40%, Сокальська РО - 51,00%, Н.Яворівська МО - 53,71%).

 

Не довиконали піврічний фінансовий  план 25 МО/РО. Головам цих організацій слід задуматися над таким станом справ і кардинально поправити ситуацію.

 

Вагому роботу по залученню населення до членства у Товаристві проводиться головами  Шевченківської РО, Галицької РО, Червоноградської МО, Трускавецької МО  та Жовківської РО ТЧХ України.

  

У  першому півріччі 2015 р. реалізовано марок «Членський внесок» номіналом «5 грн» - 60266 шт. на суму 301,33 тис. грн., номіналом «10 грн» - 16292 шт на суму 162,92 тис. грн .

 

 Додатковим джерелом доходу Львівської обласної організації є натуральна продукція . За перше півріччя 2015р. дохід у натуральному вигляді становить 2350,01 тис.грн. (в тому числі із НК ТЧХ отримано автомобіль VOLKSVAGEN на суму - 640,07 тис.грн., діагностичну ультразвукову систему на суму - 561,83т.грн.). Допомога була отримана також у вигляді продуктів харчування, одягу, взуття, миючих засобів, та ін.товарів.

 

Питома вага припадає на хліб для одиноких та малозабезпечених громадян у м. Червонограді за сприянням Благодійного Фонду «Фонд Ренати Мерклє».

 

Згідно розпорядження НК ТЧХ №8  від 26.01.2015р. складено графік проведення моніторингу фінансово-господарської діяльності МРО ТЧХ Львівської області.

 

У першому півріччя проведено моніторинг у 24 МРО ТЧХ. Всі довідки перевірок надіслані до фінансово-економічного відділу НК ТЧХ України.

 

Надалі, у другому півріччі, голови і актив усіх МРО повинні пам'ятати, що зусилля треба подвоїти, а у своїх фінансово-господарських заходах керуватися народною мудрістю «Сім разів відміряй».

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

 

Переглядів: 725 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024