Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Фрагменти доповіді Марії Уманової «Про роботу патронажної служби ЛОО ТЧХ за І півріччя 2015 р.»
16:22
Фрагменти доповіді Марії Уманової «Про роботу патронажної служби ЛОО ТЧХ за І півріччя 2015 р.»

 

МИЛОСЕРДЯ - НАЙДІЄВІШІ ЛІКИ

 

 

Фрагмент доповіді керівника п/служби Львівської

ОО ТЧХУ Марії Уманової «Про роботу

патронажної служби у І півріччі п.р.»,

виголошеної 04 серпня на засіданні Президії

Правління Червоного Хреста Львівщини

 

 

 

 

 

 

 

 

Питання про роботу патронажної служби ЛОО ТЧХ України заслуховувалось на засіданні Президії Правління  в лютому  2015 р. З того часу багато зроблено позитивних кроків, які дозволили розширити число тих, кого обслуговуємо, збільшити їх кількість, при тих самих штатних одиницях, які ми мали раніше. 

 

 

У штаті патронажної служби Львівської ОО ТЧХ України на даний час є 136,0 посад. З них, 117,5 – сестри медичні патронажні, 15,75 молодші  медичні сестри. 1,0 – головна медична сестра, 1,0 - старша медична патронажна сестра, 0,75 – бухгалтер ПСМ.

 

 

В І півріччі 2015 р. НК ТЧХУ виділені 32,0 посади, які, в основному, розподілені в сільській місцевості області.

 

 

Ведеться облік ОНГ похилого віку. Щороку перереєстровуються списки за відповідною формою, які погоджуються з органами місцевої влади, соціального захисту та охорони здоров’я.

 

На обліку перебувають 19926 ОНГ. Ведеться облік самотніх пенсіонерів – медичних працівників, працівників ТЧХ – 192 осіб.

 

 

Велика увага приділяється обліку і обслуговуванню категорії лежачих хворих, на яких існує спеціальний облік – 378 осіб.

 

 

Збільшилась кількість обслужених сестрами медичними патронажними. Більшим стало і середнє навантаження молодших медсестер.

 

Кількість обслужених ОНГ в І півріччі 2015 р. – 5 279 осіб. Штат молодших медичних сестер не змінився, але зросло навантаження робочого дня – 7,1 пацієнта.

 

 

В І півріччі 2015 р. проведені перевірки роботи в 12 МРО ТЧХ. Проведені хронометражі робочого дня всіх медичних і молодших сестер.

 

 

В І півріччі 2015 року було виділено 15 путівок на курси удосконалення в медичний коледж післядипломної освіти. Атестовано 2 медичних сестри, переатестовано на вищу та першу  кваліфікаційні категорії - 3 медичних сестер та підтверджено вищу кваліфікаційну категорію - 4 медичним сестрам.

 

 

 

 

 

Медсестринські пости чергували і чергують у людних місцях міста, на виставках, концертах, забезпечуючи контроль А/Т в населення, поширюючи літературу з профілактики туберкульозу, СНІДу, діяльності Червоного Хреста, збираючи благодійні пожертви.

 

Сума зібраних коштів під час чергування медичних сестринських постів – 3500 грн. Всього  працівниками ПСМ зібрано коштів на суму  118113 грн.

 

 

В області функціонували 2 МСЦ і 6 МСК.  Приміщення МСЦ м. Львова і м. Новояворівська площею 80 м2 і 82,5 м2  є власністю ТЧХ.

 

 

В МСЦ мм. Львова, Новояворівська працюють пральні, за рахунок чого збільшилась кількість послуг. Середнє навантаження в МСЦ - 33,5 особи, в МСК – 21,2 особи.

 

 

В МСК Миколаївської РО ТЧХ діє стоматологічний кабінет, де безкоштовно обслуговуються підопічні ТЧХ. В МСЦ м. Львова діє учбовий клас з навчання першої невідкладної допомоги.

 

В 15 РО/МО ТЧХ функціонують банки речей. В 7 РО ТЧХ – відведено місце для кутка одягу. Збирається вживаний одяг  від населення в рамках програми «Чобіток».

 

Роботу в банках речей організовують та виконують  сестри медичні патронажні, молодші медсестри та волонтери  за графіком.

 

В І півріччі 2015 р. в банках речей було надано 17 451 кг одягу, обслужено 13863 осіб.

 

 

 

 

 

На базі медичних училищ, медичних університетів, коледжів, гімназій, технічних  ліцеїв, університет ветеринарної медицини і біотехнологій ім. Степана Гжицького створені “Загони милосердя”, члени яких беруть участь в роботі РО/МО ТЧХ, в проведенні благодійних заходів. Всього в МРО ТЧХУ працювали 158 загонів милосердя.

 

В МРО ТЧХУ функціонують 27 пунктів першої допомоги в сільській місцевості, де немає медичних закладів. В І півріччі 2015 року надано допомоги, згідно 3911 зверненню від підопічних.

 

 

Працівники патронажної служби беруть участь в організації і проведенні благодійних заходів обласного і районного рівнів, в проведенні Місячника Червоного Хреста, в реалізації гуманітарних програм.

 

 

В області діє спільна програма «Ветеран – медик», учасники якої - Головне управління ОЗ, Львівська ОО ТЧХУ, обласна профспілка медпрацівників, обласна асоціація медсестер. Програма направлена на покращення медико-соціального обслуговування одиноких людей похилого віку з числа працівників охорони здоров’я, ТЧХ. 

 

 

Працівники патронажної служби активно працювали під час проведення Місячника Червоного Хреста: збір коштів, ліків, продуктів, речей.

 

 

Працівники ПСМ, голови МРО ТЧХУ, активісти беруть участь в програмі «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МР ТБ шляхом  надання максимально-наближених медико-соціальних, психологічних послуг та формування прихильності до лікування» – доставляють хворим ліки, продуктові набори, забезпечують консультації, обстеження.

 

Працівники ПСМ брали активну участь в акції «Місячник ЧХ контролю тиску крові в населення області»: у всіх містах області чергували медсестринські пости. 

 

В усіх МРО ТЧХУ силами патронажної служби і волонтерів було організовано збір речей, продуктів харчування для підтримки переміщених осіб зі сходу України та Криму.

 

 

Найкраще організована робота патронажної служби з медико-соціального обслуговування в Новояворівській,  Червоноградській МО ТЧХУ, Франківській, Шевченківській, Залізничній РО ТЧХУ м. Львова, МСЦ м. Львова, Пустомитівській, Сокальській, Яворівській РО ТЧХУ, Дрогобицькій МО ТЧХУ.

 

 

Поряд з тим, в роботі ПС було ряд проблем та недоліків. Недостатня увага голів МРО ТЧХУ до роботи ПС: не подані в термін звіти, хронометражі робочого дня. Із затримками укомплектовувались додаткові посади сестер медичних патронажних, деякі не укомплектовані і на даний час. Через це в нас знизився показник середнього навантаження на посаду.

 

 

Значна проблема в роботі ПС це відсутність приміщень для роботи в Сколівській, Стрийській МРО, Жидачівській, Золочівській, Дрогобицькій РО ТЧХУ – це унеможливлює зберігання і роботу з документацією.

 

 

Недостатньо залучені до збору коштів сестри медичні патронажні в Стрийській, Дрогобицькій, Бориславській, Буській, Городоцькій, Кам'янко-Бузькій МРО ТЧХУ, в Залізничній, Личаківській РО ТЧХУ м. Львова.

 

 

Менше проведено благодійних заходів, так як голови МРО багато часу приділяли проведенню звітно-виборної кампанії.

 

Словом, патронажній медсестринській службі ще є над чим попрацювати, щоб у другому півріччі п.р. були набагато кращі показники, ніж у поточному. При цьому треба не забувати, що наші підопічні – знедолені обставинами і різними несприятливими колізіями люди, для котрих співчуття і прояви милосердя – також дієві ліки.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 949 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024