Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 6 » Завтра, 7 серпня, завершується перший етап Моніторингового візиту Японського Червоного Хреста на Київщину
17:21
Завтра, 7 серпня, завершується перший етап Моніторингового візиту Японського Червоного Хреста на Київщину

 

ЯПОНЦІ  ДОПОМОЖУТЬ  УКРАЇНЦЯМ

 

 

 

Японці допомагатимуть українцям, які пройшли

через жахіття війни. Йдеться, насамперед, про

психологічну допомогу переселенцям зі сходу

України, повідомляє прес-служба Вишгородської

РО ТЧХ України на своїй інтернет-сторінці.

 

 

 

 

 

 

 

 

Японська методика вже давно застосовується у всьому світі щодо біженців та переселенців. Тепер вона знадобилася і в Україні, в тому числі й у Вишгородському районі на Київщині.

 

 

Минулого тижня делегація Японського Червоного Хреста відвідала з робочим візитом Вишгородську РО ТЧХ України, яка реалізує цей проект. Привітав іноземних гостей голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган.

 

 

Серед делегатів – голова Місії Японського Червоного Хреста Рео Морімітсу, координатор Гранту від Міжнародного Фонду Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (Женева) Саяка Мацумото, делегат МФЧХ і ЧП Мадс Остергаард, координатор проекту НК ТЧХУ Катерина Мангатова, голова Київської ОО ТЧХУ Олег Гуленко.

 

Голова Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста України Ірина Правдива розповіла колегам з Японії про заходи, які організовує РО ТЧХ для внутрішньо переміщених осіб в рамках програми «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні», яка здійснюється за підтримки уряду Японії.

 

Вона продемонструвала делегації з Вранішнього Сонця  слайд-шоу, де зібрані фотографії зі спільних поїздок, акцій та зустрічей внутрішньо переміщених осіб. В усіх заходах особлива увага приділяється жінкам.

 

 

Червоний Хрест Вишгородського району систематично проводить для переселенців різноманітні тренінги, майстер-класи та спільні поїздки. Вже проведено тренінги з психології, майстер-класи з бісероплетіння, перукарської та кондитерської майстерності.

 

 

Вимушені переселенці чекали зустрічі з делегацією з нетерпінням. Приготували для них гостинці. Мами разом з дітьми та працівниками Червоного Хреста святково прикрасили приміщення медико-соціального центру повітряними кульками, кольори яких символізували прапори двох держав – України та Японії. Наготували багато смачних національних страв, аби почастувати людей, котрі виявилися небайдужими до чужої біди.

 

 

В активній фазі програма «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні» діє лише кілька місяців. Та волонтери кажуть, що вона дійсно працює.

 

 

Японський Червоний Хрест виділив на реабілітацію внутрішньо переміщених осіб 220 тисяч доларів. Цього вистачить, щоб програма діяла ще півроку у 5 регіонах України, де є вимушені переселенці. А їх тільки у Київській області зареєстровано 43 тисячі. 

 

 

Дивлячись на усміхнені і задоволені обличчя членів родин, які нарешті знайшли спокій та шанс розпочати все спочатку, представники Японського Червоного Хреста дізналися більше про їх життя та внутрішній психологічний стан у даний час.

 

 

Діти, одягнуті в українські національні костюми, показали гостям концертну програму. Читаючи вірші, співаючи пронизані любов’ю до рідної Батьківщини пісні, по дитячому зворушливо та щиро, просили дорослих припинити війну.

 

Присутніх це настільки зворушило, що навіть чоловіки не стримували сліз. У сімейній, затишній атмосфері пройшла зустріч, родини переселенців ще довго ділилися враженнями, обговорювали спільні теми, а головне - дарували одне одному впевненість, що далі буде тільки краще. Що настане мир і все буде добре.

 

 

Довідково

 

На Київщині з 30 липня до 07 серпня проходив Перший етап Моніторингового візиту Японського Червоного Хреста, передбачений в рамках виконання проекту «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні» .

 

У складі його учасників працювали:

  • Рео Морімітсу, голова місії, представник Японського Червоного Хреста;
  • Саяка Мацумото, координатор Гранту від МФЧХ і ЧП (Женева);
  • Мадс Остергаард, Делегат МФЧХ і ЧП; 
  • Катерина Мангатова, координатор проекту НК ТЧХУ;
  • Правдива Ірина Олександрівна, координатор проекту по Київській області;
  • Гуленко Олег Миколайович, голова Київської обласної організації ТЧХУ;
  • Кожедуб Галина Іванівна, голова Білоцерківської міської організації ТЧХУ.

 

У перший же день візиту, 30 липня, гості з Країни Вранішнього Сонця відвідала Київську міську організацію Товариства Червоного Хреста для ознайомлення з активом матерів, які переїхали на Київщину зі сходу України.

31 липня група здійснила поїздку до Вишгородської РО ТЧХ України, про що йдеться у вище викладеній замітці.

У цей же день, 31 липня, делегація попрямувала на майстер-клас до Білоцерківської МО ТЧХУ, про що йшлося у наших попередніх випусках (див. репортаж «Пом'якшити душевні травми війни»- http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-08-04-6000 ).

Гості мали змогу взяти  участь у заходах, організованих жінками та дітьми зі сходу України, поспілкуватися з ними, вселити надію, що світ не залишить українців сам-на-сам з проблемами, які заставили їх покинути домівки і вирушити  у дорогу в пошуках кращого життя.

 

Фото – прес-служби Вишгородської РО ТЧХ України

За джерелом:

http://chxrest-vyshgorod.com.ua/

 

 

Переглядів: 673 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 16:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024